Jaro u Stella McCartney velí mužům volnost a zářivé barvy

Jaro u Stella McCartney velí mužům volnost a zářivé barvy

Máte doma muže, který dá na aktuální módní trendy? Zakládá si na vytříbeném vkusu a hledá mezi jarními kolekcemi to pravé ořechové? Možná je to právě tohle.

Třetí kolekce, kterou vytvořila známá návrhářka Stella McCartney pro pány, se zaměřuje na jarní a letní vrstvy. Ti, kteří již vyhlíží jaro, se mohou malinko ohřát alespoň pohledem na tyto kousky. Ibiza, značné úsilí a módní udržitelnost jsou tím, na co se návrhářka v kolekci zaměřila.

Hlavní múzou této kolekce je ostrov Ibiza, proto také své modely oblékla do volnějších střihů od kalhot až po kabáty a bundy. Kolekci také provází lehké pleteniny, hippie trička a světelné efekty od žluté, oranžové až po modrou.

„Jde o letní oslavu s lehkostí a neočekávanými barvami, proto i hippie vzory,“ řekla návrhářka. Inspiraci našla například i v obleku svého otce Paula McCartneyho. Velké kapuce, hluboké kapsy, bavlněné košile, ale také fluorescenční zelená a další barvy. O udržitelnosti trendů a materiálů hovoří kašmírové svetry vyrobené z recyklovaných materiálů. Není to ale jen slunce, moře a písek, které inspirovaly McCartney ale také japonský umělec Pater Sato. Airbrush, který tvoří, se objevil na některých košilích nebo kabátech. McCartney k tomu řekla, že přinesly spoustu vzpomínek.

wwd.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram