Jason Wu sáhl po voláncích a vykouzlil půvabnou kolekci S/S 2016

Jason Wu sáhl po voláncích a vykouzlil půvabnou kolekci S/S 2016

Půvabná kolekce na Newyorském Fashion Weeku návrháře Jasona Wu potěšila všechny milovníky ženských siluet a romantických prvků. 

Před nedávnem se Jason Wu ujal minimalistického postavení na poli módního odvětví a své kolekce směřoval jednoduchým a funkčním stylem. A snad jako bychom po těch pár sezónách zapomněli, jak půvabnou módu Jaosn Wu ve skutečnosti umí. Ve své jarní kolekci skloubil tři, pro něj typické styly. Minimalismus nechal volně se proplétat s čistě ženskými lemy svých modelů a nezapomněl dodat ani kapku sportovního nádechu.

Nejvýraznějším prvkem byly volány, lemování a řasení. Volány jsme viděli na většině modelů bez ohledu na použitém materiálu. A přesně díky tomu byl zřetelný rozdíl mezi volány z jemného lehkého materiálu a volány z pevné těžko poddajné látky. Přestože takovéto vlnění zjemňuje jindy ostré a přímé střihy, v obou případech vyvolává rozdílný konečný efekt. Stejně tak se dočkalo své chvíle slávy i lemování. Jemně roztřepené okraje vykouzlily jedinečný pohled na upravený a zároveň ležérně pojatý model. 

Zábavné bylo barevné zaměření kolekce. V době, kdy se většina módních návrhářů uchyluje k neutrálním tónům a nesmrtelné klasice, Jason Wu si ve své kolekci ponechal pár černých a bílých modelů a zbytek prohýřil barvami. Jahodově červená ve vrstvených modelech zářila přes celé molo a skvěle působily i zemité tóny jakými byla hořčicová, temně cihlově červená a smaragdová. 

Výjimečně bylo nositelné i provedení makeupu - modelky nosily tmavou rtěnku a sjednocenou pleť. Nic víc. A stačilo to. 

Zdroj: vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram