Jitka Klett prezentovala svoji tvorbu na prestižní módní události v Marrakéši

Jitka Klett prezentovala svoji tvorbu na prestižní módní události v Marrakéši

Na originálním mole luxusního hotelu Mandarin Oriental v Marrakéši se již podruhé konal jedinečný módní projekt MOROCCO FASHION WEEK 2022. Mezi vybranými návrháři z celého světa reprezentovala Českou republiku Jitka Klett.

foto: Paul Tomasini / se svolením Jitky Klett

Návrhářka Jitka Klett byla jediným účastníkem, který představoval svou tvorbu oba večery 3. a 4. června. První večer odprezentovala Jitka Klett svou Ready to Wear linii JK Klett a novou kolekci PURA, která se nese v tónu jemných pastelových barev, symbolizuje harmonii těla a duše, vnitřní pohodu a klid. Druhý večer si publikum užilo show z modelů Couture kolekcí deseti módních návrhářů.

Jitka Klett Couture byla vybrána jako finální show celého Morocco Fashion Week 2022. Kolekce je dynamická, plná originálních střihů, barev a nepředvídatelných detailů. Jejím poselstvím je inspirovat a probudit touhu zkusit nové módní trendy. Modely z linie Couture byly doplněny ručně háčkovanými kousky z dílny Dany Dobřichovské a krásnými ručně vyráběnými korunkami z dílny Aničky Škarda Čarbičková.

Letošní rok je pro módní návrhářku Jitku Klett vskutku nabitý. Po úspěšných módních show v Paříži, Miláně a Filmovém festivalu v Cannes představila obě své módní linie v Maroku. Dalšími tvůrci, kteří předvedli své modely, byli například Renata Couture, Hind Tahiri, Salma Lazrak, či Zeynep Erdogan. Akce se rovněž zúčastnily významné celebrity z Middle East, mezi nimi například Hanady Hany Mehanna, Mahira Abdel Aziz nebo Dorra Zarrouk.

Oriental Fashion Show v Marrakéši byla dechberoucím zážitkem pro publikum i designéry, a to vše za hojné účasti médií a fotografů z celého světa. Jitka Klett svou účastí na mezinárodních módních molech pravidelně šíří dobré jméno české módní scény.

Kompletní přehlídku si můžeme prohlédnout u nás v GALERII.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram