Kabelky od českých značek, se kterými rozhodně nesplynete s davem

Kabelky od českých značek, se kterými rozhodně nesplynete s davem

Možná vám k dokonalému outfitu chybí už jen parádní kabelka. Taková, kterou ručně vyrobila některá z českých návrhářek. Taková, kterou pokaždé s chutí vystavíte na odiv…

zdroj: Bonclé, k dostání ve Stars Lovers & Friends

Ženy, které si své doplňky hýčkají a se vší pečlivostí vybírají, by měly nastražit uši, náš dnešní výběr je rozhodně potěší. Tři kabelky, tři česká jména, tři dokonalé doplňky…

Kabelka BONCLÉ pro milovnice haute couture

Designérka Petra Šafářová uznává originalitu, kvalitu a dobrou investici. Proto také založila značku BONCLÉ, která se těmito hesly řídí. Její kabelky jsou nejenom praktickým doplňkem, ale také uměleckým dílem. Ve chvíli, kdy ji odložíte z ruky, se mění na nepřehlédnutelný interiérový doplněk.  

„Nikdy jsem nechtěla tvořit mainstream ani dělat kompromisy, jakmile přijde na kvalitu zpracování a originalitu designu. Vždy, když vybírám a kombinuji jednotlivé kůže, nitě anebo beru do ruky štětec, mám před očima sebevědomou, originální, a přesto žensky krásně křehkou bytost, která se chce obdarovat či být obdarovaná něčím vskutku jedinečným,“ říká Petra Šafářová, která se po letech práce s keramikou přesunula do oblasti ryze módní a založila značku BONCLÉ.

zdroj: Bonclé, k dostání ve Stars Lovers & Friends

Kvalitní kůže, ale také ručně malovaná glazovaná keramika jsou v kolekcích PŠ.OBJECTS a Hommage dokonale nadčasové a zároveň nezaměnitelné.

 „Kabelky Bonclé jednoznačně patří do kategorie ‚niche‘, protože ztělesňují vše, co si pod tímto pojmem dokážete představit. Počínaje samotnou uměleckou ideou a jejím spojením s esencí ženskosti přes nejkvalitnější materiály a poctivé řemeslné zpracování až po ty nejjemnější detaily, které z každého kusu dělají originál. Každá kabelka je uměleckým objektem, doslova jediný svého druhu na světě. Pokud vlastníte BONCLÉ, máte víc než ‚jen kabelku‘,“ dodává Petra Šafářová.

Ručně splétané poppetky hýří svěžími letními barvami

Česká značka Patrick Poppet vytvořila pro léto krásnou a limitovanou edici ručně splétaných poppetek (rozuměj kabelek) a doplňků. Od každé kabelky vznikl pouze jeden kus a každá je tak naprostým originálem. Summer Edition upoutá klopou z hladké kůže v okrově žluté a fuchsiové barvě. Splétaná těla poppetek ručně zhotovily řemeslnice v mexické Oaxace. Z každého prodaného kusu proto putuje sto korun nadaci En Vía, která podporuje v podnikání a seberealizaci právě ženy z této oblasti.

Celkem patnáct modelů kabelek najdeme v Summer Edition, z nichž každá má jinou barevnou kombinaci. Tradiční ruční metoda pracujících žen v Mexiku tak dala vzniknout vyplétání plastových pásků do na míru navržené dřevěné šablony.

zdroj: Patrick Poppet, k dostání na e-shopu značky

„Zákaznice si splétanou poppetku velmi oblíbily pro její praktičnost, originální design a lehkost. Některé si však přály i barevné provedení. Jejich přání jsem proto vyslyšela a navrhla několik barevných modelů, jejichž vzhled umocňuje klopa z hlazenice v okrově žluté a fuchsiové barvě. Za mě jsou to úžasné letní odstíny, které dokonale doladí i ten nejobyčejnější outfit. Každý kus je navíc naprostý originál, takže se nestane, že potkáte někoho se stejnou poppetkou,“ vysvětluje Lucie Kalousová.

Vnitřek poppetek tvoří jeden hlavní prostor. Jeho obsah chrání zmiňovaná klopa z hladké usně, na které je již tradičně vyraženo logo značky ve zlaté barvě. Zapínání je originálně řešené ozdobným výsekem, kterým se provleče ucho poppetky. Na vnitřní straně klopy pod výsekem je useň zdvojená, díky čemuž klopa dobře doléhá k tělu. Poppetka Summer nemá podšívku, nosí se v ruce, na rameni nebo elegantně na předloktí. S přehledem pojme dokumenty formátu A4.

zdroj: Patrick Poppet, k dostání na e-shopu značky

FOLBEUR – české kožené kabelky s nadčasovým designem

Návrhářka Markéta Folberová používá pro výrobu kabelek pod svojí značkou FOLBEUR jedině kvalitní italskou kůži, která jim vtiskává nejen krásnou barvu, ale i osobitý styl. Stejný materiál rády používají i nejlepší světové značky.

„Protože jsem perfekcionistka, trvalo mi opravdu dlouho, než jsem konečně sehnala optimální materiál. FOLBEUR signature kůže pochází z nejlepších italských rukodělných koželužen. Pečlivě jsme vybírali i veškeré další komponenty, jakými jsou např. zipy, kování, nitě a podšívky. A jelikož jsme chtěli uchovat v našich kabelkách kosmopolitní charakter, pojmenovali jsme je francouzskými názvy a taky jsme ponechali jejich barvy v originálním italském znění,“ dodává Markéta Folberová, která svou značku založila v roce 2014.

zdroj: Silky Gang. FOLBEUR, k dostání na e-shopu značky

Současná kolekce FOLBEUR nabízí 4 modely kabelek a 2 typy peněženek v mnoha barevných odstínech. Jedná se o velké kabelky GRAND, POCHE a PETIT a malé cross body kabelky MACARON. Peněženky najdete pod názvy TARTALETTE PETIT A TARTALETTE GRAND. Všechny kožené kabelky včetně doplňků se vyrábějí ručně v České republice v Třebechovicích pod Orebem.

zdroj: Silky Gang . FOLBEUR, k dostání na e-shopu značky

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram