Klíčové prvky Balenciaga Pre-Fall kolekce? Rozhodně výrazné motivy

Klíčové prvky Balenciaga Pre-Fall kolekce? Rozhodně výrazné motivy

Velmi pestrou pre-fall kolekci 2018 představila Balenciaga. Je plná vzorů, třásní, vrstvení a oversized kousků.

Další pre-fall kolekce 2018 spatřila světlo módního světa. Kreativní ředitel značky Balenciaga, Demna Gvasalia, odprezentoval lookbookovými fotkami nejnovější kolekci. Co je pro ni klíčové? Rozhodně velká dávka eklektismu, míchání vzorů a velmi objemné vrstvení. Nechybí  tvídové kostýmky a kabáty, ani florální motivy a ikonické špičaté boty. Inspiraci čerpal mimo jiné ze svých předchozích kolekcí.

TŘEPENÍ A TŘÁSNĚ

Velmi zajímavým a výrazným detailem jsou třásně a třepení. Hodně se objevuje "motiv deky", který vytváří dojem, jako kdybyste si ji uvázala kolem pasu a vytvořila sukni, popřípadě ji jen tak přehodila přes ramena. Často se také objevují mohutné oversized pleteniny, které jsou v horní části kompaktní, dole pak přecházejí do vytřepení a tvoří opravdu neobvyklý detail. Kontrast přechodu z hutného, do poměrně odlehčeného nás opravdu baví!

KOSTÝMKY

Tradiční i kalhotové kostýmky máme opravdu v oblibě, bereme je jako zcela neodmyslitelnou součást ženského šatníku. I proto jsme se zaradovali, když jsme zjistili, že jich je nová pre-fall kolekce plná, a to hned v několika různých střizích, vzorech i barevných provedeních. Líbí se nám prodloužená délka saka i nesmírně čistý styling. 

VÝRAZNÉ VZORY

Vzory a jejich mixování jsou zřejmě nejvýraznějším motivem celé kolekce. Hojné zastoupení mají kostky různých velikostí, barev i typů, jsou kombinovány navzájem a vzniká tak velmi "harmonický a řízený chaos". Nás však velmi baví i další motiv, který se v kolekci objevuje často; černobílá látka s abstraktním grafickým potiskem. Skvěle vypadá na velkých plochách, jako jsou například šaty, ale také na drobných detailech v podobě šátků či rukávů.

OVERSIZED KOUSKY A VELKÉ OBJEMY

Posledním, velmi charakteristickým rysem celé kolekce jsou velké objemy, oversized kousky a spadlá ramena. V nejlepším případě dohromady na jednom modelu. Skvěle vypadají navrstvené prošívané bundy s dekovým kabátem, vytváří přesně ten typ outfitu, do kterého se zachumláte, a bude vám v něm příjemně. Odlehčenější variantou jsou oversized bundičky kombinované se šaty.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram