Kočičí, liščí nebo štěněčí linky: jaký typ líčení sedne vašim očím

Kočičí, liščí nebo štěněčí linky: jaký typ líčení sedne vašim očím

Líčení v oblasti očí je letitou disciplínou mnoha kosmetických poradců a influencerů. Trendem v používání tekutých očních linek je líčení tzv. kočičích očí, liščích očí a štěněčích očí. Poradíme, jaký typ je vhodný právě pro vaše oči.

Foto: Pexels
V minulosti byl makeup záležitostí spíše slavnostní události. V současnosti se stává součástí každodenního života. Ženy si dobře uvědomují sílu dobrého makeupu. Zatímco se kosmetické techniky mění s příchozími přípravky a vychytávkami kosmetických společností, způsoby se pomalu překlápí do retro podoby. Zvláště tomu tak je v oblasti očního líčení. Influenceři na Tik Toku tak, jízlivě řečeno, objevují Ameriku. Kočičí, štěněčí nebo psí a liščí linky zná totiž dámské líčení od svých prvopočátků.

Kočičí oči - Cat eyes

Tento typ líčení je vhodný téměř univerzálně. Čím silnější linku použijeme, tím více retro líčení můžeme použít pro zbytek makeupu. V minulosti tento typ linek nosila například Marilyn Monroe. Současnou zástupkyní je například Taylor Swift. Technika se může zdát jednoduchá, ne všichni ji však zvládnou na takové úrovni. Velkým problémem je například souměrnost obou linek.

Foto: Pexels

Liščí oči -  Fox eyes

Liščí linky zahrnují linie horní i dolní v obou koutcích oka. Toto líčení dává očím iluzi faceliftu a hodí se v případě vrásčitého očního okolí pro mladivství vzhled. Doplnit tento vzhled bychom měly výraznými očními stíny nebo umělými řasami.

Foto: Pexels

Štěněčí oči - Puppy eyes

Tento typ líčení je aktuálně velkým hitem Tik Toku. Je pravým opakem kočičích očí. Linka v tomto případě míří místo nahoru téměř kolmo dolu jako pokračovací linie horního víčka. Je to neobvyklé a sexy. Ovšem pozor! Tento způsob líčení oko zmenšuje, což může být nežádoucí. Používá se proto nejčastěji u velkých očí, kde naopak vypadá velmi roztomile.

" Štěněčí oči značí štěněčí smutné oči, linkavede směrem dolů. Rozhodně u zralé a starší ženy bych ale tento způsob nevolila, určitě nechceme aby naše oči působily smutně nebo unaveně. Správná linka by měla pokračovat ve spodní linii víčka, takže směrem nahoru, abychom to oko i opticky zvedly," říká nezávislá kosmetická poradkyně pro Mary Kay Veronika Zapletalová.

Foto: Pexels

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram