Kolaborace Dr. Martens a Marc Jacobs v rámci 1460 Remastered projektu

Kolaborace Dr. Martens a Marc Jacobs v rámci 1460 Remastered projektu

Známá značka Dr. Martens slaví 60. narozeniny legendárního modelu 1460. A jak lépe narozeniny oslavit než sérií kolaborací se známými značkami, jako je třeba Marc Jacobs?

zdroj: drmartens.com

Martensky jsou legendární boty, které zná snad každý.„Na nohách je měli německé hospodyňky, dalajláma i papež a prakticky všichni příslušníci subkultur spojených s tvrdou hudbou," uvádí jejich prodejci. Letos slaví nejznámější model 1460 šedesát let. Jako dárek pro příznivce Dr. Martens vznikla série 12 kolaborací se 12 renomovanými značkami ve 12 měsících. Jedinečné předělávky tohoto modelu 1460 se prodávají každý měsíc, limitované celosvětově počtem pouhých 1460 kusů. V předchozích měsících již proběhly kolaborace se značkami jako NEEDLES, A-COLD-WALL*, Raf Simons, UNDERCOVER a další.

K oslavám výročí se přidala i značka Marc Jacobs, která se inspirovala DIY a custom úpravami, kterými si lidé často ozvláštňují své boty. Tyto dvě značky se spojily poprvé před 27 lety a opět se spojují k této příležitosti. 

zdroj: hypebeast.com

Především díky inspiraci z DIY úprav jsou boty ozdobeny řetězy se zámky, píšťalkou a dalšími přívěsky. Boty si samozřejmě stále zachovávají svůj rockový styl.

„Značka Dr. Martens je dlouhá léta známá jako symbol individuality a kontrakultury. Naše značky se spojily ve znamení autenticity a síly vlastního hlasu," říká Jacobs. Značka zvolila pro svou úpravu veganskou verzi modelu s designovými prvky jako jazyk s logy obou značek.

Na webových stránkách Dr. Martens probíhá netrpělivé odpočítávání do data vydání výsledku spolupráce, které má proběhnout 26. 9. 2020. 

zdroj: hypebeast.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram