Kolekce NADOTEK vyvolala v rámci Designbloku mnoho emocí

Kolekce NADOTEK vyvolala v rámci Designbloku mnoho emocí

Kolekci NADOTEK jsme vám již představili. Dnes se podíváme více do jejího zákulisí, tedy nejenom, kdo za ní stojí, ale kdo je organizace DEBRA ČR a jakého má patrona.

V pátek proběhla v rámci dvacátého Designbloku oficiální módní přehlídka kolekce NADOTEK, kterou má na starosti návrhářka Liběna Rochová ve spolupráci s výtvarným umělcem Musou. Výtěžek z kolekce bude věnován organizaci DEBRA ČR, která pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel.

V srdci módní přehlídky

Jednotlivé modely z kolekce NADOTEK si můžete v rámci Designbloku zakoupit. K dostání jsou šaty, topy, kalhoty, sukně, overaly i bundy, které navrhla designérka Liběna Rochová. Podpoříte tak organizaci DEBRA ČR a zároveň doma budete mít jedinečný módní kousek od české módní královny.

Přehlídka přinesla několik modelek zahalených do dlouhých „hábitů“ s kresbami, které stejně jako na jednotlivé módní kousky, přenesl výtvarník Musa. Červené i černé kresby jste mohli vidět i na samotných modelkách, které tak měly barvami zahalenou větší část tváře i hlavy. Přehlídka touto formou ztvárnila pocity, které nejenom lidé trpící nemocí motýlích křídel mají, ale také ty, které cítí jejich blízké okolí. Patronkou organizace DEBRA ČR je herečka Jitka Čvančarová, která na závěr umělcům za jejich práci poděkovala a ředitelce organizace DEBRA ČR, Lucii Markové, předala šek na 100 000 Kč.

Organizace DEBRA ČR

Debra je charitativní organizací spadající pod mezinárodní uskupení DEBRA International. Byla založena v roce 2004 a podporuje lidi se vzácným puchýřnatým onemocněním Epidermolysis bullosa congenita (EB), kterému se v Česku říká nemoc motýlích křídel.

Posláním DEBRA ČR, z.ú. je zvyšovat kvalitu života lidí trpících nemocí motýlích křídel a jejich rodinám. Snaží se zapojovat lidi s EB do plnohodnotného života. Jejich aktivity usilují o to, aby nemocní a jejich rodiny dokázali čelit nejenom tíživé ekonomické situaci, ale také psychickým a sociálním problémům, které bohužel z tohoto onemocnění vyplývají.

  Zdroj; Designblok,  debra-cz.org

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram