Komerční láska Valentýn? Opravdu?!

Komerční láska Valentýn? Opravdu?!

Už je to tak! My Češi jsme hrdí na 1. máj, a přes to nejede vlak. Valentýn je jen komerční americký svátek, který nutí nebožáky muže, aby si těžce lámali hlavu, co zase dát své milované.

Tak to snad NÉ!! Proč jsme tak omezení a za vším vidíme problém? Jestli patříte mezi ty, co hledají výmluvy místo způsobů, dobře čtěte.. 

Rozhodně vás teď nemíním nabádat k tomu, abyste horlivě kupovali dejme tomu předražené parfémy, které se právě nově blýskají na pultech, kýčovitě ozdobenými srdíčky, abyste nezapomněli utrácet a tím dokazovali lásku. Ani vás nechci přemlouvat, abyste se nějak trápili vymýšlením nesmyslných gest, bez kterých si bude váš protějšek nevymluvitelně myslet, že už ho nemilujete. Blbost!

Já osobně to beru jen jako možnost, jak si udělat hezkou chvilku, večer, den s někým, koho mám ráda... Přítel, mamka, kamarádka nebo třeba oblíbený pár střevíců. Myslím, že hlavně pro páry, které jsou spolu už nějaký ten pátek, značně zlenivěly a zapomínají potěšit jeden druhého, je to skvělá příležitost, jak si dát zas pro jednou záležet, hezky se obléknout, vzít si ten příšerný náhrdelník od přítele, který se ani omylem netrefil s dárkem k vánocům, jen proto, abyste mu udělala radost, zarezervovat oblíbenou restauraci a třeba si tak i připomenout první rande, zajít ruku v ruce do kina, nebo si možná jen zalézt do postele, objednat si pizzu a koukat na Přátelé. Prostě si uvědomit, že máte jeden druhého a jak je krásné dělat něco spolu.

 

Kamenem úrazu je samozřejmě dárek. Safra! Čím asi tak obdarovat? A jsou dárky opravdu takovou nutností? Samozřejmě, gratuluju párům, které nepotřebují ani výročí, ani žádný svátek k tomu, aby se něčím hezkým vzájemně překvapily nebo si zašly na dobrou večeři. Osobně hlasuji pro tuhle možnost. Časem se ale na to hezké zapomíná, necháváme to až na pak, no a pak taky můžem koukat jako sůvy, že si naše láska, kterou jste tak trochu brala jako samozřejmost, balí kufry a odchází s pocitem nemilovanosti..

Proto pojďme té každičké příležitosti, když už nám tu lásku a péči o ni musí připomenout, využít a investovat něco do vztahu. A to hravou cestou... Snídaně do postele, kytky s vtipnou básničkou poslané do práce... To přeci zas tolik energie nestojí a udělá to velikou radost! Holky a co sexy prádlo? Každý chlap to ocení, i když to máte do dvou minut všechno dole :D

Milujte se a množte se!

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram