Konec kožichů od Versace

Konec kožichů od Versace

Haute couture dává od kožichů ruce pryč. Tento trend následuje i Versace.

Donatella Versace v nedávném rozhovoru pro magazín The Economist's 1843 oznámila, že již nadále nebude využívat pravé zvířecí kožichy ve svých kolekcích. Je tak další v řadě luxusních módních značek, které se pro tento krok rozhodly. Podobný postoj vůči zvířecím kožichům zaujaly již například značky Gucci, Tom Ford, Michael Kors nebo Armani.

“Zvířecí kožichy? S tím končím,” prohlásila Donatella Versace v rozhovoru. “Nechci pro módu zabíjet zvířata, není to správné.”

Ikonická a extravagantní módní značka má dlouholetou tradici ve využívánízvířecích kožichů včetně lišek, norků či mývalů jako hlavní symbol svých kolekcí. Toto rozhodnutí sklidilo velký úspěch u organizací jako Humane Society International. Setkalo se ale i s negativními ohlasy, podle nichž je škoda, že Versace s těmito materiály jíž nebude pracovat. “Většina luxusních módních značek je bude využívat i nadále, protože se jedná o kvalitní přírodní materiál, se kterým je nakládáno zodpovědným a adekvátním způsobem,” okomentovala oznámení  The International Fur Federation. Můžeme tedy jen napjatě čekat, jak se Versace se svým rozhodnutím popasuje v následujících kolekcích.

Kožichy Versace

pinterest.com ; wwd.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram