Kouzlo nadčasovosti: Trendy, které nestárnou

Kouzlo nadčasovosti: Trendy, které nestárnou

Někdy je malé poohlédnutí do minulosti příjemnou záležitostí. A v módním průmyslu to platí obzvlášť! Vybrali jsme pro vás jen hrstku trendů, které byly vytvořeny v 70. letech a spousta z nich obstojí i dnes.

zdroj: pinterest.com

Při prohlížení některých archivních fotek zjistíte, že na první pohled ta retro móda vlastně funguje moc dobře i v aktuálních trendech. A nejedná se jen o boty na vysoké platformě, perly či šátek ve vlasech, ale také o dámský kalhotový kostým, džínové šaty nebo kozačky nad kolena. Vybrali jsme několik z nich, které nosíme i dnes.

zdroj: pinterest.com

Perly

Doplněk, který nosí ženy v jakémkoli věku a bez ohledu na to, jaké století se zrovna píše. Troufáme si říct, že to je fakt, který se nezmění nikdy nebo tedy minimálně další dlouhá desetiletí. Dávno už se totiž nejedná pouze o příležitostný šperk. Jistě si vzpomínáte na tolik oblíbenou scénu z filmu Sex ve městě, kdy Carrie uléhá do postele s perlami na krku. Možná to nebude úplně pohodlné, ale s trochou nadsázky jsme chtěli říct, že každý den je tím nejlepším dnem pro nošení perel.

zdroj: pinterest.com

Zavinovací šaty

Legenda mezi šaty. Módní návrhářka Diane von Furstenberg jistě netušila, jak zásadní věc vnese do našich šatníků. A už vůbec, že se zde udrží s menšími obměnami dlouhá léta. Psali jsme vám o nich v jednom z posledních článků. Jedná se o skutečný základ a poklad, který dokázal zachránit nejednu ženu.

zdroj: pinterest.com

Šátky do vlasů

Stylový trik, který nás baví pořád, a to nejen v době dovolených a léta, ale také když zrovna nestíháme vyrazit ven s čerstvě umytými vlasy.

zdroj: pinterest.com

Hedvábné šaty

Investice na dlouhá léta. A asi právě proto jsou stále tolik oblíbené hedvábné slipp dress, které vám dokážou udělat skvělou službu v jakékoli situaci. Pokud pod ně zvolíte bavlněné triko, džínovou bundu a tenisky. Rázem máte pohodlný outfit na sobotní procházku městem. V případě večerní akce je doplňte pouze páskovými sandálky a malou kabelkou do ruky.

zdroj: pinterest.com

Batika

Batika už dávno není jen poznávací znamení květinových dětí. Několik sezón se objevuje v aktuálních kolekcích. Pokud se vám tento trend líbí, vsaďte na pohodlnou domácí soupravu nebo třeba jen mikinu či triko, ať necháte tento prvek více vyniknout.

zdroj: pinterest.com

Boty na platformě

Sedmdesátá léta patřila právě botám na platformě. Kožené s kovovými detaily ve stylu glam-rock nebo trochu střízlivější verze v sandálovém provedení. Ani dnes tomu není jinak. Využijte krásného počasí a zkombinujte v těchto dnech například se zvonovými džíny.

zdroj: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram