Kožené rukavice nebo kápě aneb největší podzimní trendy z přehlídkových mol

Kožené rukavice nebo kápě aneb největší podzimní trendy z přehlídkových mol

Je sice teprve jaro, ale návrháři před nedávnem představili své kolekce na podzim a zimu 2020/2021. Je tedy načase zrekapitulovat si, jaké módní trendy designéři nastolili. 

Květinové kabáty

Květinové motivy nemusíte nosit jen na jaře a na podzim. Kabátky, které připomínaly Viktoriánskou éru, byly zdobené florálními potisky a rozhodně nepůsobily nudně. Vybrat si můžete z několika variant: australská značka Zimmermann zvolila delší brokátový kabátek s modro-zelenými motivy, americký label Brock Collection dlouhý jemný s okrasnými vlnkami a Oscar de la Renta vsadil na dramatickou černou s bílými vzory květin. 


Zimmermann, Brock Collection a Oscar de la Renta

Dlouhé přiléhavé šaty

Je snad něco svůdnějšího než dlouhé přiléhavé šaty s rolákem? Opticky zeštíhluje a automaticky prodlouží postavu. Přední návrháři z brandů jako Bottega Veneta, Brandon Maxwell, Tom Ford, Celine či Burberry předvedli na týdnech módy téměř identickou siluetu. Jen každý z nich změnil materiál, z něhož byly šaty vytvořené.


Bottega Veneta, Tom Ford a Brandon Maxwell

Čtyřicátá léta dvacátého století

Siluety čtyřicátých let minulého století jsou zpět v plné parádě. Nechte se unést romantickými šaty a ženskými siluetami, které předvedli návrháři z módních domů Miu Miu, Giambattista Valli, Rodarte, Marc Jacobs nebo Lanvin. Šaty, límečky, úzký pas, nápadité kabátky, ramenní vycpávky a květinové motivy totiž nikdy neomrzí. 


Marc Jacobs, Rodarte a Giambattista Valli

Kápě

Kápě dodá outfitu na dramatičnosti a tajemnosti. Do ulic nemusíte vyrážet s monstrózní kápí, jakou předvedl módní dům Givenchy, zvolit můžete mírnější verzi, jako tu, kterou ukázal brand Salvatore Ferragamo. Tyto moderní verze, které byly k vidění na týdnech módy, rozhodně nepůsobí zastarale a můžete je vynést ven i vy. 


Balmain, Salvatore Ferragamo a Givenchy

Elegantní rukavice

Na podzim bude nejvyšší čas zainvestovat do kvalitních rukavic. Důležité je, aby nebyly nudné. Zkuste si proto pořídit kromě klasických černých dlouhé a například červené, jaké předvedla značka Valentino. Vyčnívat budete i s háčkovanými, které uvedl Gucci, ty vás v zimě ale moc nezahřejí. Jsou spíše jen na parádu a do teplejších podzimních dní. 


Ulla Johnson, Valentino a Gucci

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram