Legendární supermodelky se sešly na milánském týdnu módy

Legendární supermodelky se sešly na milánském týdnu módy

Definicí módní éry 90. let byly známé krásky, které i dnes vypadají skoro jako tenkrát.

Nestárnoucí supermodelky

Když se řeknou 90. léta, tak si mnoho módních nadšenců vybaví hvězdy jako Karen Elson, Stella Tennant, Amber Valletta, Carolyn Murphy, Carla Bruni, Eva Herzigova a další. Supermodelky té doby, které se však dokázaly udržet v modelingu dodnes, i přes konkurenci mnohem mladších modelek. Pro sezónu Jaro 2019 je castingoví agenti vybrali do velmi významných přehlídek v Miláně. Bylo příjemné si tak prohlédnout krásné ženy ve starším věku, což je pro modeling jinak nepředstavitelné. Ženy s jemnými vráskami nejen na obličeji ale i na stehnech, břiše nebo poprsí. Přesto dokonale krásné. Jejich návrat symbolizoval skutečnou inspiraci.

  

Věk a móda

Co k tomu návrháře vedlo? Poslední dobou se rozmohla teorie skutečné ženy ve světě módy. Ve své podstatě se jedná o prezentaci oděvů na modelkách s nadměrnou velikostí a různými proporcemi. Co se ale ještě příliš nepropagovalo, byl věk. V módě všeobecně platí, že mládí je důležité, ale co ženy, které milují módu a stárnou? Znamená to, že už nejsou krásné a móda by je neměla zajímat? Naopak. Móda je tu pro každou ženu v každém věku. Průlomový je tak návrat právě těchto krásek ze zlaté éry modelingu. 

 

Pravá krása

Téměř dokonalá, nadčasová a velmi individuální krása slavných topmodelek není jen nostalgií. Je důkazem, že skutečné ženy existují a to i s vráskami. Bylo na čase, ukázat je místo mladičkých nedospělých modelek. Oblečení na starších modelkách působí i důvěryhodněji, praktičtěji a celkově přátelštěji. Idoly naší minulosti je potěšující vidět i po skoro 30 letech, protože máme tu možnost se s nimi ztotožnit ve věku a přirozeném stárnutí. 

 

vogue.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram