LETNÍ SPECIÁL 2016: 1. díl: Drobnosti na letní cestování

LETNÍ SPECIÁL 2016: 1. díl: Drobnosti na letní cestování

Jsou to takové ty maličkosti, které si někdy zabalíte a někdy ne. Někdy se vám hodí, jindy je přivezete zpět domů, a nebo vás vůbec nenapadne, si takovou vychytávku pořídit. 

1. Obal na pas - ne, nepotřebujete ho. Ale vypadá dobře a cestování vám rozhodně zpříjemní. 

2. Pouzdro na sluchátka - na rozdíl od obalu na pas zde důležitost stoupá. Pokud máte dost věčného rozmotávání sluchátek, malá kulatá krabička, kam je nasoukáte a vyndáte nezamotané, se vám bude hodit. 

3. Omyvatelná kosmetická taštička - háčkované i látkové kosmetické taštičky jsou určitě parádní, ale během cestování se na první místo posouvá praktičnost. Sežeňte si nějakou roztomilou plastovou taštičku na kosmetiku. Vzpomenete si na nás, až se vám během letu uvolní víčko šampónu a ten začne vytékat mezi ostatní produkty. 

4. Malá peněženka na cizí měnu - do ciziny je zbytečné tahat celou velkou peněženku přeplněnou kartičkami, které v zahraničí stejně nevyužijete. Proto si kupte jen malou peněženku, kam se vejde kartička pojištěnce, občanka, řidičák, platební karta a hotovost. Nic víc na dovolenou ani nepotřebujete. A navíc se vám samozřejmě nepomíchají české koruny s cizí měnou. 

5. Dezinfekce na ruce - nikdy se neztratí. Na benzince, kde nebylo mýdlo. Před jídlem bez možnosti umýt si ruce nebo jen tehdy, když budete mít pocit, že si vaše ruce zaslouží osvěžení. 

6. Vlhčené ubrousky - do kabelky se hodí normálně, na dovolenou tedy tuplem. Bohatě vám postačí menší balení po dvaceti. Hodí se kromě osvěžení na očištění rukou i na dezinfekci elektroniky. 

7. Cestovní set lahviček na kosmetiku - není nic praktičtějšího, než když si s sebou na dovolenou můžete vzít svou oblíbenou kosmetiku a přitom to nebude skoro nic vážit, protože ji přelijete do náhradních lahviček. Sadu 6 pořídíte už za 90 Kč. 

8. Pevný obal na sluneční brýle - do určité míry postačí běžný látkový pytlíček. Pokud ale víte, že vaše plážová taška nebo cestovní kabelka bude nadupaná jinými a těžšími věcmi, pořízení pevného obalu na sluneční brýle zabrání jejich případnému rozbití.

9. Powerbanka - její smysl není třeba představovat. Pokud se bez elektroniky neobejdete ani na dovolené (a zejména během cesty na ni a z ní), externí dobíjecí stanice se rozhodně šikne. 

10. Prachové sáčky - hodí se na boty, spodní prádlo, plavky i jakékoli jiné oblečení. Udrží ho přesně ve stavu, v jakém ho balíte a zamezíte díky nim umočení nebo zašpinění oblečení od vylitého či vysypaného jídla a pití v kufru. 

A co vás ještě čeká? 

LETNÍ SPECIÁL 2016: 

1. díl : Drobnosti na cestování
2. díl : Seznam věcí na letní dovolenou
3. díl: Kosmetické vychytávky k moři
4. díl : Outfity na letní cestování
5. díl : Kosmetika, která se v létě bude hodit

krasa.cz ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram