Letošní barvy Vánoc

Letošní barvy Vánoc

Vánoce jsou už téměř za dveřmi. To, jestli budou na sněhu, nebo blátě, nevíme, ale víme, jaké barvy frčí. Na jaké novinky se můžete těšit aneb jaké trendy ovládnou letošní Vánoce?

Rok, co rok začíná šílenství s nákupem dárků, nádhernou výzdobou, světelnou instalací a všude přítomnými adventními stánky. Na každý nový rok platí, že převládají určité barvy. Které to jsou letos?

Bílé Vánoce

Prvním žhavým kandidátem je bílá barva. Mnohé to možná zaskočí, ale s kombinací zeleného stromečku vykouzlí perfektní atmosféru. Bílá ladí ke všemu, kombinujte, jak jen oči ráčí nebo zůstaňte pouze u bílé. Fantazii se meze nekladou. Nejde jen o vánoční stromeček, ale i o dekorace, deky, polštáře, svíčky, štědrovečerní stůl, prostě vše, co vytváří tu pravou vánoční atmosféru. Bílá symbolizuje nové začátky, nevinnost a čistotu. Je ideální volbou pro vánoční období, protože uklidňuje a navazuje pohodovou atmosféru.

Fialové odstíny

Druhou trendy barvu vyhrála fialová, kterou lehce můžete kombinovat i s bílou barvou. Byla už po staletí hlavní barvou adventu a určitě ji znají i naše babičky. Pro křesťany má tato barva důležitý význam. Je to barva zdrženlivé elegance, slavnostních nálad a pokory. Fialová bude vypadat opravdu originálně, a přesto klasicky. V obchodech objevíte širokou škálu zvonečků, baněk, řetězů, ale i dekorací do bytu.

Co je nejdůležitější

Ať už budete mít bílé nebo fialové Vánoce, tak to nejdůležitější je - pořádně užívat svátky a hlavně bez stresu! Pokud nepatříte zrovna k těm, kteří by sledovali žhavé trendy, tak ani s klasickými barvami nešlápnete vedle. Mezi nejoblíbenější patří zlatá, červená, stříbrná a modrá.

Zdroj foto: Pinterest, Pixbay

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram