Líčení pro muže – ano, či ne?

Líčení pro muže – ano, či ne?

Pánský make-up je pomalu na vzestupu a dostává se i k nám na český trh. I když je líčení dámskou výsadou, tak se časy mění a my se ptáme, zdali to má šanci uspět?

Krémy a vody po holení jsou nutností pro všechny muže, ale co make-up a další líčení? Není to už trochu přes čáru? Je vůbec možné, aby se líčení stalo rutinnou záležitostí mužů?

Sociální sítě

Instagram a YouTube se naplňuje obsahem, jak se muži líčí a zůstává otázkou, zdali se tento trend uchytí, stejně jako tomu bylo u jiných módních výstřelků. Zamaskování nějakého pupínku asi nikomu neuškodilo, ale dokážete si představit, že by muž blokoval hodiny koupelnu? Podle výzkumné agentury Equator uvedlo 61 % dotázaných mužů, že by po make-upu nikdy nesáhlo. Ze zbylých procent to buď muži vyzkoušeli nebo na to pomysleli.


zdroj: pinterest.com

I slavní sáhnou po líčidlech

Překvapivým vzorem je například známý fotbalista David Beckham, který se nechal na obálku časopisu Love vyfotit se zelenými očními stíny. Na pánská líčidla se zaměřují například značky Chanel a Tom Ford.


zdroj: fashionbean.com

Co je přijatelné

Shodneme se nejspíše na tom, že u nějakých extravagantních rockových hvězd či transsexuálů je to pro veřejnost přijatelné, i když se to nesmí přehánět. Ale u klasického muže by to působilo nějak moc přehnaně. Možná se to obrátí podobně jako trend, kdy ženy nenosily kalhoty a podívejte se na svět nyní. Jak to vidíte vy?


zdroj: pinterest.com, pixbay.com

Názory čtenářů

Zeptali jsme se dvou žen a jednoho muže, jak se na tuto „novinku“ dívají.


zdroj: pinterest.com

„Líčení u mužů mi připadne zvláštní a hlavně zženštělé, nedokážu si představit, že by se můj partner ráno maloval v koupelně. Nicméně si samozřejmě každý může dělat, co uzná za vhodné. Já bych však takového partnera nechtěla a možná bych se zamyslela nad jeho sexuální orientací. Na druhou stranu, by na nás alespoň tak dlouho nečekali, když se líčíme a pochopili by to.“  Michaela, 26 let

„Chlap a make-up to nejde dohromady, připadá mi to nevhodné až odporné, určitě jsem proti.“  Martin, 32 let

„Nedokážu si představit, že by se můj manžel líčil. Přijde mi to na mužích hodně ženské a naprosto nepřitažlivé. Něco jiného je maškarní nebo nějaké vystoupení, ale pro každodenní nošení určitě ne.“  Iveta, 36 let

zdroj: pinterest.com, pixbay.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram