Líčení ve stylu nehasnoucí krásy Audrey Hepburn

Líčení ve stylu nehasnoucí krásy Audrey Hepburn

Audrey Hepburn ohromila celý svět nejen svým stylem oblékání, ale také líčením. Podívejte se, jak jednoduché je vytvořit look alá „Fair Lady“.    

Audrey Hepburn je dosud považována za jednu z nejkrásnějších žen. Její dívčí look byl vždy velmi přirozený. A její líčení, byť výrazné, nepůsobilo nikdy přehnaně. Při líčení kladla důraz na své proslulé hnědé oči s pohledem plaché laně. Zdůrazňovala je dlouhými umělými řasami a černými linkami.

Chcete-li získat look ve stylu Audrey Hepburn a její typickou přirozenou svěžest, zaměřte se při líčení vždy buď na zvýraznění očí nebo rtů.

 

Oči
Barva očních stínů by se měla co nejvíce podobat barvě vaší pleti. Pro bledou pleť se hodí matné "nahé" neboli nude odstíny. K tmavší barvě pleti volte matné odstíny barvy písku. Nanášejte je lehce směrem od víčka k obočí. Potom orámujte horní řasy tekutými linkami. Na závěr naličte řasy a to hned několika vrstvami černé řasenky. Pro větší zvýraznění očí sáhněte po umělých řasách. Další alternativou může být i jejich prodloužení.

 

Rty
K Audrey neodmyslitelně patří zářivě červené rty. Červená či rudá vypadá v kombinaci s pletí odstínu slonové kosti opravdu oslnivě. Máte-li ale jinou barvu pleti, můžete použít jinou výraznou trendy rtěnku jako je rudo-hnědá, vínová nebo růžová.

Perfektního nalíčení rtů nedosáhnete s pouhou rtěnkou. Nejprve je třeba nanést podkladový make-up. Poté je orámujte konturovací tužkou, ale vynechte koutky úst a barvu lehce rozetřete do středu rtů. Nyní rty přetřete rtěnkou a dodejte jim jemný lakovaný vzhled bezbarvým leskem. Nerovnosti a přetahy opatrně odstraňte a upravte make-upem. Pro stálou sytost vašich rtů, mějte rtěnku vždy po ruce.

Obočí
Dalším nápadným znakem jejího looku bylo husté, téměř nevytrhané obočí. Audreyným trikem pro dosažení pěstěného vzhledu obočí bylo zachovat jeho přirozený tvar a vytrhat jen jednotlivě rostoucí chloupky pod ním. Silné obočí je ale třeba vždy upravit do požadovaného tvaru. Nemáte-li kartáček na obočí, postačí vám zubní kartáček, na který nastříkejte trochu laku na vlasy, nebo bezbarvá řasenka.

Jednoznačně trendy look ve stylu „Fair Lady“ okouzlí vás samotné i mužské pohlaví, stejně jako jím Audrey učarovala celý svět.

Obrázky: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram