Limitovaná řada Ready to Wear FW17 návrhářky Zdeňky Imreczeové

Limitovaná řada Ready to Wear FW17 návrhářky Zdeňky Imreczeové

S novým e-shopem spustila značka IMRECZEOVA prodej limitované řady Ready to Wear rozšiřující kolekci MON pro podzim a zimu 2017.

Ready to Wear řada tvarově i konceptuálně vychází ze základní kolekce MON. Jednotlivé kusy oblečení jsou však střihově i materiálově odlehčené, určené pro každodenní nošení a snadno kombinovatelné se zbytkem šatníku. Svou podstatou se jedná o basic oděvy, ale běžně chápanému basic oblečení jsou na míle daleko. Odlišují se zejména propracovanými detaily a použitím kvalitních materiálů. Obstojí jako samostatné kusy, stejně jako součást základní tematické kolekce,“ komentuje svou Ready to Wear tvorbu autorka značky, Zdeňka Imreczeová.

O kolekci MON

Monochromatické modely kolekce FW17 oživují propracované detaily v podobě prošívání či textilních aplikací. V nich se objevuje stylizovaný tvar chryzantémy, květiny symetrických proporcí a zároveň motivu samurajského znaku „MON“. Neutrální barevnou paletu oděvů, černou, bílou a šedou, doplňuje výrazná sytě modrá barva.

Hlavní inspirací kolekce pro podzim/zimu 2017/18 je oděv japonských samurajů. Na oblečení se objevuje motiv samurajského MONU ve tvaru stylizované chryzantémy. MON je kruhový znak, kterým se původně odlišovaly jednotlivé samurajské rody, podobně jako se v Evropě používaly šlechtické erby. Na modelech v kolekci se uplatňuje v abstrahované podobě, například jako výseč kruhu nebo rozvinutý ve formě šachovnicového rastru po celé šíři oděvu. Povrchová struktura prošívání či textilní aplikace nabízí její nositelce také haptický prožitek obrazu vznešené japonské květiny.

O Zdeňce Imreczeové

ZDEŇKA IMRECZEOVÁ je česká módní návrhářka. Vystudovala v ateliéru módní tvorby na UMPRUM v Praze, s roční stáží na pařížské ESAA Duperré. Od roku 2007 se věnuje limitovaným kolekcím dámské módy pod současnou značkou IMRECZEOVA. Za svou práci byla několikrát nominovaná na cenu Czech Grand Design v kategorii Módní designér roku. V roce 2011 získala Hlavní cenu šéfredaktorů Designbloku a v roce 2012 a 2014 se účastnila evropského finále mezinárodní soutěže The International Woolmark Prize v Londýně a v Paříži.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram