Linie pohledu slavných dam

Linie pohledu slavných dam

Preferujete obočí do úhledného tvaru, orámované tužkou, vysoce posazené, tenké či husté? Ač tak nebo onak, právě obočí je jedním z nejdůležitějších rysů našeho obličeje. Udává výraz, kterým se lišíme od ostatních.

Obočí je jisto jistě dominancí našeho výrazu a leckdy udává náš charakter. Toho si byly vědomy už slavné dámy v minulém století, které udávaly trendy tohoto výrazného rysu obličeje. Obočí si prošlo za 100 let řadou změn. Pojďme se na ně společně podívat.

Tenké obočí

Ve 20. a 30. letech si ženy upravovaly obočí do velmi úzké linie. Vzorem žen byly americké herečky, které byly pro mnohé nekonečnou inspirací. Ve 20. letech mezi ikonické filmové hvězdy bezpochyb patřila americká herečka Clara Bow a Anna May Wong, první čínská americká hollywoodská herečka, která získala mezinárodní uznání. Dámy si stylizovaly obočí nejen do úzké linie, pečlivě si ho vytrhávaly, dokreslovaly tužkou či ohořelou sirkou, ale tvarovaly ho do rovného tvaru, jehož konec sahal ke vnějším koutkům očí. Oproti následující éře 30. let byl naopak tvar zpodobněn do dramaticky vysokého oblouku, který leckdy dosahoval ke spánkům. Typickým příkladem jsou hvězdy filmového plátna, jako je Jean Harlow, Greta Garbo či Marlene Dietrich. Tyto slavné ženy pečlivě namalované obočí doplňovaly výraznou barvou rtů a přišly si tak neodolatelné.

Na úzké linii se svezla nová vlna 90. let. Opět jsme si začaly vytrhávat obočí, a kdo ho neměl, jako by nežil. Tomuto trendu podlehly i různé zpěvačky či herečky. A že jich byla celá řada! Anastacia, Gwen Stefani, Christina Aguilera, Pamela Anderson, Drew Barrymore, Gwyneth Paltrow či Cameron Diaz. Oproti ale ženám v minulých letech převládalo u současných celebrit přirozenější líčení.

Řezaný úhel

Plynule přecházíme do 40. a 50. let, kdy se navrátila přirozenost a hustší obočí. Krásky si ho vytrhávaly do řezaného úhlu, kdy vrchol klenutého tvaru byl zhruba uprostřed. Nositelkami 40. let byly herečky Joan Crawford či Lauren Bacall, v 50. letech pak sexsymbol Marilyn Monroe nebo Elizabeth Taylor. V tomto období byl kladen důraz ještě na výraznější barvu a čím byla tmavší, tím se dokazovala síla a dominance ženy.

Husté obočí

K nejvýraznější osobě 50. – 60. let bezpochyby patřila půvabná a velmi charismatická Audrey Hepburn. Její obočí bylo velmi husté, avšak oblouk nebyl ostře zkosený uprostřed. Mírný úhel se řezal ve ¾ jeho délky. Tento rovný a přirozený tvar si oblíbila také italská filmová herečka a sexuální symbol 60. let Sophia Loren.

Současné trendy

V dnešní době určují trendy především slavné topmodelky, ale také herečky či zpěvačky. Dnes inklinujeme k přírodě, a to se odráží i na našem líčení. Volíme husté, avšak upravené, krásně vyčesané obočí. Laminace obočí je nyní velmi žádanou úpravou. Nejvýraznější průkopnicí hustého a přirozeného tvaru se stala topmodelka Cara Delevingne. Následuje ji i Kendal Jenner či hlavní hvězda oblíbeného seriálu Game of Thrones – Emilia Clarke. Beyoncé  a Gigi Hadid jsou typickými případy úhledně vyčesaného obočí.

Zdroj fotek: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram