Londýnský Design Fair spojí Evropu, Asii i Severní Ameriku

Londýnský Design Fair spojí Evropu, Asii i Severní Ameriku

Pavilon amerických designérů, výstava britských řemesel i výstava designu z hlavního města Jižní Koreje jsou jedním z toho, co přináší London Design Fair v září 2017.

Hlavním tématem letošního designového veletrhu v Londýně je spojení řady výstav, návrhářů, značek, pavilonů i galerií z celé Evropy, Asie a Severní Ameriky. Událost se koná od 21. září do 24. září 2017 v pivovaru Old Truman v East London. Dopředu si můžete zakoupit vstupenky za 10 liber.

Rok 2016 se na tomto festivalu zaměřil na Indii, zatímco letošní rok se soustředí na USA. Americký pavilon budou mít na starosti kurátorka Jill Singer a Monica Khemsurov, zakladatelky online designového časopisu Sight Unseen.

Část festivalu, konkrétně výstava Seoul Design, představí experimentální myšlenky od jihokorejských designerů, zatímco pavilon věnovaný britskému řemeslu bude mít více než 40 tvůrců včetně Reiko Kaneko, Forest + Found a J Elbourne.

„Vybrali jsme řadu talentovaných designérů z různých oborů, včetně nábytku, textilu, kůže, tisku a keramiky, s cílem vytvořit živý a interaktivní rozcestník, který představuje současné britské tvůrce,“ řekla Julia Jarvis, kurátorka britského pavilonu.

Z Evropy pak nebudou chybět ani designéři ze Skotska a Švédska jako například Andreason & Leibel a Petra Lilja. „Nizozemsko bude mít rovněž svůj debut na London Design Fair se svou holandskou Stuff prezentací." Dále pak portugalský pavilon navržený Marco Sousa Santosem bude představovat rozsáhlou oblast věnovanou sklářskému designu.

London Design Fair bude otevřený každý den od 10:00 do 19:00 od 21. do 24. září 2017. Registraci a více informací najdete na londondesignfair.co.uk.

londondesignfair.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram