Magie přírodních živlů v doprovodu Mary Katrantzou

Magie přírodních živlů v doprovodu Mary Katrantzou

Modely od Mary Katrantzou jsou vždy naprosto originální a často dechberoucí. Nejinak je tomu v její kolekci pro podzim / zimu 2019.

Mary Katrantzou je jednou z mála módních návrhářek, jejíž modely vám pravděpodobně utkví velice dlouho v paměti. A také přesně ta dáma, u jejíž tvorby leckomu vyvstane na mysli otázka, zda “toto” bude doopravdy někdo oblékat? A pokud ano, tak během jaké události? Rozpaky či obavy ale nejsou na místě a Mary, proslulá svou mezinárodní klientelou, posouvá rok co rok své hranice kreativity dál a dál. Lidé si kupují její modely spíše jako suvenýry a honosná umělecká díla.

Síla přírodních elementů

U Mary jsme si již zvykli na její originální nápady a myšlenky, které dokáže po čase přenést na papír a následně na přehlídkové molo. Ústředním tématem její poslední kolekce jsou čtyři základní přírodní elementy - země, vzduch, oheň a voda.  Přírodní elementy jsou neoddělitelnými prvky magie, s jejich reprezentací pracuje také astrologie či tarotové karty. Samotné téma tedy napovídá, že se opětovně bude jednat o kolekci velice bohatou na barvy, asymetrii a 3D aplikace. A nezapomeňme na nespoutanou živelnost!

Okázalost až na prvním místě

O nově představených modelech Mary Katrantzou je vždy velice náročné cokoli napsat. Málokomu se podaří dát do slov tolik kreativity, kterou je protkaná, nitku po nitce, samotná kolekce. Mary oblékla své modelky na úvod přehlídky do pestrobarevných šatů s volánky, kanýry a pštrosím peřím (tedy komponenty, jimiž se často pyšní kolekce haute couture), k nim často volila volánková boa. Šaty střídaly dlouhé kabáty sahající mírně pod kolena a chlubící se rozměrnými kapsami. Ty nejimpozantnější z nich se pyšní zdobením v oblasti ramen, okorálkováním či vířivými kolážemi motivů květů a vegetace.

Čitelný podpis

Mary zvolila pro své modely asymetrické střihy, motivy zvířecí kůže, barevné punčochy i detailně ladící obuv v podobě balerínek, lodiček či kozaček. Vesmírně zářící komplety, přepásané kabátky s přírodními motivy či šaty s 3D aplikacemi jsou na první pohled pompézní, okázalé a zapamatovatelné. Podpis Mary Katrantzou už snad nemůže být čitelnější.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram