Mary Stuart Winter 2015: Editoriál

Mary Stuart Winter 2015: Editoriál

Editoriál k projektu Mary Stuartovna Zima 2015 je úderný, stejně jako motto: ,,Dvě královny. Jedno království. Mají se potkat a hlava jedné z nich se bude kutálet."

První představení Mary Stuart Winter 2015 se neúprosně blíží a my pro vás máme další lákadlo. Celý tým projektu se v sobotu sešel a v Soho restaurant & garden se fotil editoriál. Během focení šlo jednak o zachycení postav, které se v představení objeví, jednak o představení nové kolekce. Tu pro Mary Stuart a Elizabethu navrhl český módní návrhář Jiří Kalfař.

Autorkou snímků editoriálu je fotografka Olivie Dvořáková, které jsme se zeptali, jak se jí na editoriálu pracovalo. ‚‚S herci se mi pracovalo dobře, stejně jako s tanečnicemi. Všichni hned pochopili, co po nich chci a při pořizování snímků hráli roli, jakou mají ve scénáři představení Mary Stuart Winter 2015. Důležité bylo pojmout fotografie jako módní editoriál, z něhož jsme vycházeli. Zároveň jsme potřebovali zachovat charakter všech postav, které se na scéně objevují, aby se fotka prolnula i do divadelní scény a filmu. Nemohu si vynachválit spolupráci s oběma hlavními herečkami - Ashe a Bree skvěle vystihly svou roli i před mým fotoaparátem, stejně jako Jay, jež ztvárňuje roli Mortimera."

Při focení se však vzájemně doplňovali nejen herci, tanečníci a fotografka. Podstatná byla i práce Jiřího Kalfaře jako stylisty, který neustále něco upravoval. V konečném výsledku se samozřejmě projevila i práce části týmu starajícího se o úpravu vlasů a make-up. Na focení dohlížela Olo Křížová, jež v projektu působí jako fashion art director. Kouzelné prostředí zahrady v Soho podtrhlo dramatičnost postav a nechalo barevně vyniknout modelům Jirky Kalfaře.

Foto: Olivie Dvořáková

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram