Maska s černým uhlím - funguje to?

Maska s černým uhlím - funguje to?

Maska z bambusového černého uhlí je hitem blogerského světa. Tak jsme ji vyzkoušeli i my a povíme vám, jestli funguje.

Maska s bambusovým uhlím má pomáhat s černými tečkami a akné. A jelikož je slupovací, má i jedno významné plus navíc - odstraňuje odumřelé buňky z obličeje. O bambusovém uhlí se tvrdí, že pomáhá vyrovnávat pH pokožky, čistí póry a je prevencí proti stárnutí kůže. Kromě pleťových masek se používá i jako přísada do mýdel či šamponů.

Masky s černým uhlím se na evropský trh dostaly z Asie a jsou velmi levné. My za tři kousky utratili 99 korun a dají se určitě sehnat i levnější. Aplikace masky je stejná jako u jakékoli jiné slupovací masky, nevýhodou je však balení. Z malého pytlíčku se tekutá maska dostává hůře a doporučujeme celé balení vypotřebovat najednou. Co totiž v pytlíčku necháte, velmi rychle zaschne a už se nedá použít. Masku nanášejte na celý obličej, případně jen na problematická místa. Maska má působit 15 minut, při kterých ucítíte jemnější pnutí pleti. Po čtvrt hodince masku pomalu sloupněte a uvidíte, jaké nečistoty vám z pleti vytáhla.

My masku nezkoušeli na problematické pleti, přesto svou práci odvedla. Na černé tečky a odumřelé buňky ji můžeme jen doporučit. Nečekejte ale velké zázraky po prvním použití, i když i první vyzkoušení je znát. Máte-li pleť náchylnou k nedokonalostem, používejte masku pravidelně, alespoň jedenkrát do týdne.

cu3.jpg

Foto: vlastní

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram