Máte kruhy pod očima? Pryč s nimi!

Máte kruhy pod očima? Pryč s nimi!

Trápí vás kruhy pod očima a nevíte, jak se jich zbavit? I když se vyspíte do růžova, stále jsou tam? Pojďte se s námi podívat na nejčastější důvody vzniku nevzhledných tmavých kruhů a na jejich řešení.

Vyspíte se a stále vidíte nehezké kruhy pod očima? Kůžička pod očima je velmi tenká a citlivá. Má velké množství žilek a žláz, a pokud se z jakéhokoliv důvodu rozšíří, okolí očí tmavne.

Nejčastější příčiny

Na vině může být nevyvážená strava, stres, onemocnění nebo dědičnost. Dále to může signalizovat chudokrevnost, poruchu štítné žlázy, žaludeční potíže, ale i alergie. V neposlední řadě málo spánku, nadměrné kouření cigaret nebo přetížení ledvin. Příčin je opravdu mnoho a ať už patříte do jakékoliv skupiny, tak vše se dá alespoň do určité míry zlepšit. Koukáte často do monitoru? I zde může být problém, nechte oči odpočinout.

zdroj: pexels.com

Jak to řešit?

O svou pleť, a především okolí očí se musíte dobře starat. Zaměřte se na krémy, které zatočí se špatným pigmentem nebo na přípravky, které obsahují kofein a na rozjasnění pleti fungují skvěle. Své tělo zásobujte vitamíny a minerály, jako je například vitamin D nebo C pro správné fungování oběhu a kvalitu pokožky. Denně se odličujte a nechoďte spát s make-upem. Ráno si vždy omyjte obličej velmi studenou vodou a pak naneste krém nebo olej.

Babské rady

Naše babičky radí používat sáčky černého čaje (vychlazené) na víčka nebo plátky studené okurky. Také kostky ledu pomáhají nebo růžová voda. Nezapomeňte na svá játra a ledviny, dopřejte jim například dobré smoothie z bobulovitých plodů. Pomoci mohou také bylinky, jako jsou například ostropestřec nebo tinktura z lichořeřice.

zdroj: pixbay.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram