Max Mara našla svou podzimní inspiraci v Marilyn Monroe

Max Mara našla svou podzimní inspiraci v Marilyn Monroe

Exkluzivní akce věnovaná kolekci Max Mara podzim/zima 2015-16 byla inspirována Marilyn Monroe.

Módní přehlídka věnovaná nejnovější kolekci Max Mara podzim/zima 2015 - 16, která se konala ve zcela výjimečném prostředí pražské galerie Mánes, byla inspirována legendou a módní ikonou Marilyn Monroe.

Max Mara a Marilyn Monroe - ikony klasicky šik vzhledu, krásy a inteligence.

Marilynina inteligence vyzařuje i z plážových fotografií, které roku 1962 nafotil George Barris. Na jedné z nich má na sobě jen velmi obnošený pánský svetr na zapínání (kardigan) s norským vzorem, který si přitahuje těsně k tělu ve chvíli, kdy rozesmátá, se zakloněnou hlavou a vlasy vlajícími ve větru stojí na kraji oceánu. Jiná z fotografií zachycuje Marylin na písku, zahalenou do seprané deky z velbloudí srsti.

Kolekce Max Mara podzim-zima 2015/2016 představuje šatník, který bude tak lehký a hebký jako ona deka, a který bude dodávat takový pocit pohodlí a spřízněnosti jako onen kardigan. Ikonické kabáty nové kolekce se nosí svůdně s evokováním půvabu luxusních plážových plédů. Bombry, zimní kabáty, krátké dvouřadové kabáty, krátké vlněné kabáty s kapucí a mikiny – Marilyniny klasiky pánského šatníku označované jako „my time – můj čas“ jsou nově interpretovány v provedení z velbloudí vlny, kašmíru, alpaky a prošívaného hedvábí, stejně jako její ikonické šaty připomínající luxusní kombiné, korzety a pouzdrové sukně. Siluety jsou buď zmenšené, nebo naopak maximálně zvětšené.

  

  

Na ono slavné plážové focení reaguje i použitá barevná škála, která se v kolekci Max Mara podzim-zima 2015/2016 objevuje výhradně ve světlém provedení, jež zastupují barvy jako velbloudí, písková, karamelová a slonová kost.

„Dejte dívce ty správné boty a ona si dokáže podmanit svět,“  žertovala v jednom ze svých prohlášení Marilyn. Přirozeně tak kolekce Max Mara nemůže postrádat lodičky na vysokém podpatku z koňské usně zdobené flitry. Pozornost je zde ale věnována i klasice v podobě mokasínů se střapci na nártu.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram