MBPFW: Denisa Dovala vsadila na minimallismus, Daniela Pešková na skvělý výběr materiálů

MBPFW: Denisa Dovala vsadila na minimallismus, Daniela Pešková na skvělý výběr materiálů

Druhý den po slavnostním zahájení pražského fashionweeku odstartoval v nádherném prostředí kláštera sv. Gabriela přehlídkou Daniely Peškové a Denisy Dovaly. Obě tyto dámy jsou stálicemi české módní scény a kvůli koronavirové pandemii jsme viděli kolekci jak na podzim / zimu 2020, tak jaro / léto 2021.

foto kredit: MBPFW

Jako první poslala modelky do dechberoucího prostoru Gabriel Loci s vitrážovým stropem návrhářka Daniela Pešková. Celkem tradičně se držela zemitých tónů, doplněných černou nebo kontrastní krémovou barvou. Výběr materiálů byl poměrně široký od hedvábného saténu, až po kůži. Kožené byly i krásné kabelky značky Yrnche, kterými Daniela doplnila své outfity.

foto kredit: MBPFW

Kolekce je sestavená z kusů, které mohou s přehledem tvořit základ každého šatníku a mohou se libovolně kombinovat. Zvýraznění pasu převázáním nebo vyšším sedem naznačuje, že budou tyto kousky lichotit i jiným typům postav, než jaký mají modelky. Elegance, čistý střih a skvělá volba materiálů lákaly návštěvníky pražského týdne módy, aby si vše hned pořídili.

foto kredit: MBPFW

Denisa Dovala patří k těm extravagantnějším, odvážnějším a výraznějším návrhářkám české módní scény. To s sebou samozřejmě přináší jistá očekávání, která  návrhářka do posledního knoflíku splnila. Kolekce I.N.F.O.R.M.E.L. byla inspirována obrazem, který návrhářka sama namalovala a který byl i součástí prvního modelu. Díky tomu vznikla kolekce plná téměř minimalistickým střihů.

foto kredit: MBPFW

Denisa se vyřádila hlavně na doplňcích, jako například u punčoch, které byly pokryty abstraktními čmáranicemi a síťky z barev zakrývaly některé obličeje modelek. Výběr látek obsahoval satén, kůži i tyl. Výraznou barvou byla světle žlutá, ale i Denisa se držela spíše neutrálních odstínů.

Celkový dojem z přehlídky, kde byly spojeny právě tyto dvě dámy, byl veskrze pozitivní a organizátorům se nemohlo lépe povést najít ideálnější kombinaci dvou autorů.

foto kredit:MBPFW


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

foto kredit: MBPFW

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram