Mercedes Benz Fashion Week Denisa Nová DNB S/S 2016

Mercedes Benz Fashion Week Denisa Nová DNB S/S 2016

"Denisa Nová se svou čerstvě prezentovanou kolekcí opět nezklamala."

Performance s odkládáním sak, které modelky zinscenovaly, na zemi tvořící se obrazce, jako kdyby nám místo inkoustového Rorschachova testu modelky dávaly z odložených svršků najevo, abychom zapojili a probudili naši fantazii. Barevně a střihově čistý naturalismus. Šaty v barvě popelavě béžového odstínu pleti vyjadřovala jistou otevřenost a čistotu. Jednoduché střihy šatů, doplněné různou variací svrchního oděvu černé barvy s různými barevnými podšívkami.

Saka na různé střihové způsoby dotvářely celistvý look šatů, které z dálky jinak vypadaly, že splývají s tělem a modelky jsou zcela nahé. Obrázky a stojící bradavky s rýsujícími se křivkami modelek oblečených do nádherně hrajícího si látkového hedvábí, volajícího a houpajícího v kroku modelek, za hrobového ticha utichlé muziky a němých diváků. Mělo v nás to ticho snad evakuovat klid či nás mělo vyzvat k přemýšlení nad návrhářčinou kolekcí do hloubky, ne jen na povrch, a měl spustit lavinu myšlenek v našich hlavách? Denisa Nová je mistr ve svém oboru, nad jejími koncepty se pozastavíme a ptáme se proč? To je celá podstata věci, chce v nás vzbudit emoce a aby nám mozkové závity pracovaly? Dva muži sedící vedle mne na lavici pod zastřešením, v přizpůsobeném obrovském skateboard parku, nachystaném pro přehlídky Mercedes Benz Fashion week.

Tato přehlídka mě z toho, co jsem na mercedes Benz FW viděla, ještě s Filipem Jakabem zaujala nejvíce. Nad tvorbou této návrhářky se totiž dá také přemýšlet a tím nás vztahuje do děje a stává se tento kus oblečení našim příběhem, naší osobní součásti. Dá se to definovat jako když máme nejoblíbenější kousek v šatníku, protože se na ten konkrétní kousek váže určitý příběh či zážitek. Tyto věci se stávají naším osobním ikonickým kouskem.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram