Miu Miu jarní kolekce připomíná výprodej v galanterii

Miu Miu jarní kolekce připomíná výprodej v galanterii

Miuccia Prada se vrátila k elegantní rozevlátosti a chce zpět své mladé zákaznice. 

Návrat elegance prostřednictvím dekonstrukce

Co se stane, když návrháři ztrácejí inspiraci a nevědí, kam se obrátit? Začnou rozebírat šaty. Předělávat střihy, experimentovat s materiály, látkami, řasením, nášivkami a pak se snaží stvořit něco nového. Návrhářka značky Miu Miu se odchýlila od nynějšího všudypřítomného trendu: sportovních tenisek a atletické módy. Miuccia Prada se vrací do svých začátků, kdy se zaměřovala na minimalistické čisté linie z těch nejkvalitnějších materiálů jako kůže. Pro jarní konfekci namixovala obojí: bohatost zdobení i strohé dokonalé střihy. Chce vrátit mladou generaci do elegantních modelů. 

Zdobení na nečekaných místech

V jarní kolekci je mnoho zdobení na asymetrických šatech a sukních. Ozdoby v podobě látkových růží nebo kousky štrasu jsou náhodně umístěny na šaty, sukně, saka, kalhoty nebo bundy. Zmačkané mašle ve výstřihu, na rameni a průhledné sukně s notnou dávkou třpytu jsou novou verzí večerní toalety. Miu Miu demontovala a analyzovala klasické večerní róby a pojala je jak jinak než moderně a neokoukaně. Vtipně pojaté řešení situace, kdy si zapomeneme sukni, je skvěle zachráněna luxusními třpytivými látkami, které jsou transparentní. Sbírka blýskavých kousků látek, flitrů, perel, nášivek, řetízků a nařasených mašlí připomíná návštěvu galanterie, kde je výprodej. Ve výprodeji většinou zakoupíme velké množství všeho možného a Miuccia Prada se to rozhodla namixovat na sofistikovaně střižené kreace bez dlouhého přemýšlení, kam to umístit

Dokonalé kostýmky oproti blýskavým modelům

Oproti pestré nabídce detailů stojí minimalistické kožené či kostkované kostýmky a kabáty. Dokonale padnoucí ušité s tou největší péčí a zkušeností. Krémové, šedé, vínové nebo černé odstíny kůže jsou netypické jarní barvy, ale zařadí se jistě mezi celoročně nositelné favority. Fanoušci značky Miu Miu se tedy mohou rozhodnout pro pestré blyštivé modely nebo elegantní minimalismus. Skvělý krok pro značku určenou mladému publiku, které se snad konečně oprostí od sportovní ležérnosti. Miuccia Prada naznačila svůj úmysl vrátit mladé lidi k její značce tím, že na přehlídku poslal velmi mladé modelky. A na nich vypadá vše dokonale. Zajímavě pojata byla i džínovina. Spolu s třpytem působila jako letmý návrat do 90. let.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram