Móda.cz na Interbeauty Prague 2014

Móda.cz na Interbeauty Prague 2014

Móda.cz si nenechala ujít přehlídku novinek a trendů ze světa kosmetiky, zkrašlovacích i relaxačních procedur, které již tradičné přinesl veletrh kosmetiky a kadeřnictví Interbeauty Prague 2014.

Na podzimní veletrh kosmetiky a kadeřnictví Interbieauty Prague 2014, který se konal 17. a 18. října v Průmyslovém paláci v Holešovicích, se již od brzkého rána sjížděli tisíce návštěvníků ze všech koutů České republiky ale i ze zahraničí.

Někteří se stejně jako my přijeli inspirovat a vyzkoušet si novinky ze světa kosmetiky, nechat se zkrášlit od hlavy až k patě nebo si nakoupit nejmodernější přípravky, které současný trh nabízí.

Hlavní vchod nás zavedl přímo do světa krásných nehtů a manikúry, kde jsme měli stejně jako ostatní návštěvníci možnost aplikace CND Shellacu na nehty v trendy podzimní barvě zcela zdarma. Laku s unikátní patentovanou technologií kombinující snadnost lakování s odolností gelu. Lak se neodlupuje a vydrží 2-3 týdny.

Ve střední hale na návštěvníky čekala profi zóna, kde se mohl každý nechat zkrášlit. Návštěvníci odsud odcházeli s perfektním make-upem, o který se postarali profesionální vizážisté z Asociace vizážistů a stylistů ČR.

Osobně jsem se nechala nalíčit vizážistkou a uměleckou maskérkou Monikou Cabákovou, která spolupracuje s českou i zahraniční filmovou a televizní produkcí, podílí se na reklamních, kampaních, videoklipech i módních přehlídkách. Moniku jsme maličko vyzpovídali. Svěřila se nám, že ji nejvíce baví extravagantní líčení, kdy se může vizážista pořádně vyřádit a popustit fantazii. Podle našeho očekávání je dle jejího názoru nejjednodušší fotomakeup, ten ji také velice baví a je její silnou parketou. Nejtěžší je pro ni a jistě i řadu dalších vizážistů filmové líčení a masky, které zaberou dle náročnosti včetně příprav i desítky hodin.

 

Další zkouškou ohněm pro mě byl nový vlasový styling, pro který jsem zašla za profesionály ve svém oboru ke stánku Schwarzkopf. Zde mi poradili rychlý a praktický styling problémových jemných vlasů. Ale zavítali jste-li k BES Beauty&Science mohli jste odejít i s novým trendy střihem.

Tyto dvě značky také doplnily zajímavý program plný soutěží v kategoriích make-up a filmové masky, kterým temperamentně prováděl charizmatický moderátor Aleš Lehký.

Schwarzkopf Professional v zastoupení Karolínou Kadlecovou a Veronikou Bušovou prostřednictvím své show Jak být snadno a rychle IN představily rychlý styling od plážových až po večerní účesy s použitím nových produktů Schwarzkopf Professional, hřebenu a případně sponek.

BES Beauty&Science předvedlo velkou kadeřnickou show s názvem Planets inspirované tajemným vesmírem. Přímo na pódiu před našimi zraky byly představeny nové ozvláštněné techniky stříhání a nové barvy dle Akademie Bes Miláno pod taktovkou uměleckého a technického ředitele Saverio Palma. Nová kolekce Planets  je plná asymetrie, prostřihů a barev vesmíru jako je černá, růžová a modrá.

Na hlavním pódiu se konal také 2. ročník World Make-up Wars, mezinárodní soutěže tvůrců vizáže, face&body make-upu a filmivých masek na téma FILM – Továrna na sny, které se budeme věnovat v samostatném článku zaměřeném na bodypainting, avantgardní líčení a samozřejmě na vítěze jednotlivých disciplin.

Nesmíme opomenout také Profi Nail Design Cup 2014, tedy 5. mistrovství České republiky profesionálních nehtových designérek, které bojovaly o postup na European Masters´Award Nail Design 2015 v Mnichově. Na letošním mistrovství bylo k vidění mnoho nových tváří.  Soutěžilo se v kategorii studiového zdobení. První místo a postup do mezinárodního kola v Mnichově získala Veronika Švébišová z Prahy, na druhém místě se umístila také Pražačka Martina Kejlová– Brabcová a třetí místo patří Ranátě Chadimové z Kladna.

V sobotu bylo na hlavním pódiu během přehlídky spodního prádla značky Werzo potěšeno i mužské oko. Do luxusního spodního prádla se oblékly mladé české krásky, které se dostaly do finále fotomodelingové soutěže Czech Beauty.

Mezi 182 vystavovateli nechyběly také stánky s bezplatnou lékařskou konzultací. Letošní novinkou byla diagnóza vlasové pokožky pomocí speciální vlasové mikrokamery. V dermatologické poradně Clinique si návštěvníci mohli nechat otestovat pleť a odborníci jim následně poradili řešení s případnými problémy. Ve Stanu proti melanomu si mohli nechat vyšetřit mateřská znaménka, v expozici Oční kliniky DuoVize změřit zrak, konzultovat plastické zákroky s odborníky a plastickým chirurgem MUDr. Davidem Tomáškem a dokonce si i prsní implantáty osahat. Nechat se vyšetřit či naučit se samovyšetření prsu, které na hlavním pódiu předvedli dva mladí bojovníci proti rakovině. Ano byli to muži, protože i těm záleží na našich ňadrech.

Zdroj: Móda.cz
Foto: Lukáš Petr Tesař

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram