World Make-up Wars 2014 na Interbeauty Prague

World Make-up Wars 2014 na Interbeauty Prague

Na podzimním veletrhu Interbeauty Prague jsme byli svědky unikátní mezinárodní soutěže tvůrců vizáže, face&body make-upu, techniky airbrush a filmových a televizních maskérů na téma Film – Továrna na sny.

2. ročník soutěže World Make-up Wars se letos odehrával na podzimním veletrhu kosmetiky a kadeřnictví Interbeauty Prague.

Tato mezinárodní soutěž tvůrců vizáže, face&body make-upu, techniky airbrush a filmových a televizních maskérů pořádaná Pei Academy se nesla v duchu dané tématiky Film – Továrna na sny a měla hned několik disciplín.

BATTLE OF SFX FILMOVÉ MASKY
Na účastníky této disciplíny z Čech i ze zahraničí, studenty Prague FX Makeup School (studio FX Craetor), čekal jeden z nejnáročnějších úkolů.  Během pouhých čtyř hodin měli svůj model namaskovat na zadané téma, kterým byla Apokalypsa. První cenu předával v podobě Chaosu Josef Rarach, velmi uznávaný filmový maskér, herec a umělec každým coulem.

Přípravy kostýmů začaly již v časných ranních hodinách, poté přišlo na řadu lepení masek z Foam latexu. Následně make-up celého těla.

A jaké fantastické kreace se nakonec utkaly v boji filmových masek?
První se nám představil Jezdec apokalypsy. Byl to něco jako cyborg v podání Jakuba Gründlera z Prahy.

Druhá maska, která pocházela z dílny Mariny Kovtun z Prahy, nesla název Máš hlad, dej si kus kamaráda.

Jako třetí svou práci s názvem Královna pekla představila soutěžící Inna Shtol z Prahy.

Čtvrtou kreací byl Tvor z mořských hlubin od Iriny Ivanovi z Ukrajiny, která získala 3. místo.

Jako pátá nám představila své ztvárnění Hladu Anastazia Bakhtina zastupující Českou republiku, která sklidila velký úspěch a odešla nejen s 1. místem v této soutěžní disciplíně, ale také s cenou za umělecký dojem.

Svého Mystical aliena představila Anastasia Traubenberg z Ruska.

Mor ztvárnila Svetlanka Kan z Kazachstánu, která se díky skvělým detailům umístila na 2. místě. Modelka se nám svěřila, že kostým je poněkud náročný. Aplikace na hlavě, kterou nosila prakticky od brzkého rána po celý den, není zrovna lehká a v masce se ji i těžce mluvilo.

A jako poslední se nám představila též velmi povedená maska s názvem Hlasatel apokalypsy od Anastázie Žihunouské z Běloruska.

BATTLE OF FACES
Tématem této disciplíny se stal film Karlík a továrna na čokoládu, který byl právě díky úžasným kostýmům nominován na Oscara.
Modely a modelové již oblečeni do svých kostýmů byli připraveni na make-up. Soutěžící měli pak už jen 1 hodinu na líčení. Jejich cílem bylo ztvárnění tématu na celém vzhledu modelu s upřednostněním make-upu.


První ocenění za umělecký dojem si odnesla Michaela Wostlová za smyslné ztvárnění továrníka. 3. místo si odnesla Lucie Loudínová se svým zlatým bonbonkem. Na 2. místě se umístila Marina Kovtun a její slaďoučký dortík. 1. místo opět získala Anastazia Bakhtina ztvárněním unikátní dvojice, továrníka a dívky jako z cukrkandlu.

FACE CHAMPION
Disciplína Face Champion má prověřit kreativitu, nápad a techniku facepaitingu. A to pouze na obličeji modelu. Soutěžící měli za úkol během jedné hodiny ztvárnit téma Mach a Šebestová.

V této disciplíně se utkali 4 bodypainteři, z nichž si 3. místo odnesl Lukáš Bureš, který se ovšem raději věnuje airbrushi.


2. místo získala jeho partnerka Helena Skuhrovcová. Helena působí v tomto oboru na profesionální úrovni teprve čtvrtým rokem, ale na svém kontě má již pěkná ocenění.

A na 1. místě se se svým výtvorem umístila Lucie Schejbalová.

S Lukášem a Helenou připravujeme také rozhovor na téma bodypainting z pohledu muže i ženy a rozhodně je na co se těšit!

MAKE-UP FIGHTER
Na soutěžící této disciplíny týkající se avantgardního make-upu čekal také lehce záludný úkol. Jejich tématem byla Kleopatra. Záludnost však tkvěla v tom, že líčili modelky, které nikdy před tím neviděli, tudíž neznali tvar jejich tváře. Celkem se soutěže účastnilo 18 vizážistů.


 

Na 3. místě se v této disciplíně opět umístila Lucie Loudínová, 2. místo získala Kateřina Lvova, která soutěžila úplně poprvé a 1. místo patří Jitce Zajptové.

Takovou zajímavostí pro návštěvníky veletrhu Interbeauty, což ovšem nesouvisí se samostatnou akcí World Make-up Wars pořádanou Pei Academy, bylo netradiční líčení známých tváří jako je Lenka Krobotová, Martina Pártlová, Linda Finková, Romana Pavelková, Vendulka Křížková, Míša Štoudková, Nikol Kouklová a Míša Nosková. Na těchto tvářích bylo představeno extravagantní líčení, o které se postaral Make-Up Institute Prague.


Zdroj: Móda.cz
Foto: Lukáš Petr Tesař

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram