Módní dům Oscar de la Renta čelí nařčení z používání sloní kůže

Módní dům Oscar de la Renta čelí nařčení z používání sloní kůže

Ve světovém módním domě Oscara de la Renta neustávají telefonáty od chvíle, kdy nezisková organizace PETA, bojující za práva zvířat již od roku 1980, prohlásila na svých webových stránkách, že tato značka používá v rámci své obuvi sloní kůži.

Jakoby si každý malý i velký designér neprošel za dobu své existence dostatečnými útoky ze stran médií, odpůrců i různých organizací. Tvrzení, že Oscar de la Renta používá sloní kůže na svých produktech, mluvčí značky podle WWD důrazně vyvrací. „Dnes odpoledne zveřejnila PETA na svých stránkách tvrzení, že Oscar de la Renta používá sloní kůži na výrobu našich produktů. Ve skutečnosti to není pravda. Společnost Gilt Groupe uznala, že k tomu vedlo nesprávné označení jednoho z našich výrobků, u kterého na jejich stránkách uvedli, že jsou vyrobeny ze 100% sloní kůže. Uznali svoji chybu a na stránkách ji opravili. Bohužel to vidělo mnoho z jejich uživatelů a pochopitelně jsou pobouřeni, stejně jako my. Nikdy totiž nebudeme používat sloní kůži na jakémkoliv z našich produktů.“

I přes toto vyjádření se nezisková organizace PETA zatím nijak neomluvila za nepřiměřené nařčení módní značky. Na svých stránkách původně uvedla tvrzení, že Gilt i Oscar de la Renta jsou spoluviníky na zabíjení těchto inteligentních, sociálních a empatických, jemných obrů.

Zcela určitě by tedy nebylo od věci uvést vše na pravou míru alespoň pro jejich čtenáře. Ostatně chybovat je lidské a my jsme rádi, že i tento módní dům ctí zvířata jako taková.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram