Mužští plus size modelové dobývají módní mola

Mužští plus size modelové dobývají módní mola

Svět si pomalu zvyká na plus size modelky. Ty rozhodně dnes již nejsou žádnou raritou. Jaké jsou však příležitosti pro plus size modely a je společnost připravena i na tento trend?

Plus size modeling není vůbec žádnou zvláštností. V dnešní době jsou dokonce značky a návrháři očerňováni, když na jejich přehlídkách není alespoň jedna plus size modelka. A není divu, ženy chtějí vidět svá oblečení na modelkách podobných velikostí. Ušít plus size model je navíc poměrně výzva, ne každý střih totiž sedí. A tak plus size modelky změnily módu od samých počátků. Co však jejich pánské protějšky? Mají v těchto kruzích i pánové své zástupce?  Přinášíme vám příběhy pěti plus size modelů, které byste rozhodně měli poznat.

1. Nemar Parchment

Již během studií sociologie poznal Nema Parchment, že jeho místo je v módním průmyslu. Přihlásil se na módní vysokou školu v Londýně. Nejdříve byl zaměstnán jako nákupčí pro značku ASOS. Zde si ho všiml kreativní ředitel ASOS a přizval ho k nafocení několika fotek do nové kolekce. Dnes již Nemar pracuje pro agenturu IMG a zasluhuje se o plus size modeling pro muže jako jejich reprezentant v nejvyšších světových příčkách.

2. Brett Morse

Brett Morse je považován za topmodela Velké Británie. Začínal jako vrcholový atlet, dokonce se klasifikoval na Olympijské hry. Ve svých 28 letech se přihlásil do skotské modelingové agentury Colours. Později začal fotit pro značky jako Lewi's, River Island nebo F&F.

3. Raul Samuel

Raul Samuel pracuje v módním průmyslu již druhým rokem. V módě se začal angažovat s bohulibým úmyslem. Sám si totiž na vlastní kůži zkusil, jaké to je v pánské konfekci hledat plus size se správným střihem. Také mu vadilo neustálé stigmatizování velkých velikostí v pánské módě. Rozhodl se tedy, že to změní. Sám ale přiznal v rozhovoru pro Daily Mail, že být plus size model není jednoduché, aby měl Raul požadovaná objemná ramena a mohutné ruce, musí denně cvičit s těžkou váhou. Tím vyvrací i mýtus, že plus size znamená nezdravý životní styl.

4. Alex Frankel

Opačnou zkušenost s plus size modelingem než Raul Samuel má operní zpěvák Alex Frankel. Pro něj plus size opravdu znamenalo nezdravý životní styl. Jídlo pro něj během dospívání znamenalo formu drogy. Léčil tím smutné a tragické události, které jej v životě potkaly. Jako dítě byl kvůli své tloušťce často terčem šikany. Právě to jej nakonec posílilo, svým hlasem si jako operní zpěvák podrobil společnost a získal společenský status, cesta jej nakonec dovedla až k plus size modelingu.

5. Steven Martin

Tento plus size model je našim končinám velmi blízký, pochází totiž z Německa. Do branže se však dostal přes londýnskou modelingovou agenturu. Aktuálně pracuje pro modelingovou agenturu, která se specializuje na pánské plus size East West Models. Steven Martin je navíc jedním z nejsledovanějších plus size modelů na Instagramu. Jeho profil čítá přes 11 tisíc followerů a Steven zde má již přes 200 příspěvků ze svého života plus size modela.

Cosmopolitan; Daily Mail; Instagram

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram