Nahraďte makeup korektorem

Nahraďte makeup korektorem

K vynechání makeupu vás mohou vést různé důvody, a není na tom vůbec nic špatného. Stačí, když se budete držet základních zásad a váš look bude i bez podkladu dokonalý.

Nemůžete najít vhodný odstín? Nevyhovuje vám žádná textura? Máte hezkou pleť samu o sobě a překrývat ji makeupem vám přijde zbytečné? Ať už se řadíte do kterékoli skupiny, rádi bychom vás ujistili, že na rozhodnutí vynechat makeup ze své každodenní líčící rutiny, není vůbec nic špatného. Byť se v dnešní době zdá, že podklad je nutností, nezbytná je spíše zdravě vypadající a sjednocená pleť. S tím vám konec konců pomůže i korektor. A mnohdy možná lépe. Na pleť vyživenou denním krémem nanášejte rovnou tekutý korektor. 

1. Vyberte si vhodnou texturu

Vyberte si vhodný odstín i texturu - některé korektory projasňují, jiné matují, další zakrývají. Pokud máte lehké nedokonalosti a zakrýváte zejména tmavší místa pod očima a okolo nosu, volte projasňující. Pokud vás trápí občasné pupínky, bude lepší sáhnout po vyšším krytí, tedy i tužší konzistenci.

2. Korektor jen někam

Na rozdíl od makeupu, který se musí důkladně zapracovat na plochu celého obličeje a nejlépe ještě uší a krku, korektor nanášíte pouze na místa, která sjednocení doopravdy potřebují. Ve většině případů by se mělo jednat o pomyslný trojúhelník pod očima, okolo nosu a případně na čelo nebo bradu.  

3. Zapracujte, pudrujte 

Korektor si žádá pečlivé zapracování do pleti, aby nedošlo k výrazným přechodům mezi místem, kam jste ho nanesla, a kam ne. Korektory nejlépe pracují současně s makeupem, takže jste možná zvyklá, že není třeba je pudrovat. Pokud ho však používáte bez podkladu samotný, ujistěte se, že vydrží celý den - zafixujte ho pudrem. 

OVĚŘENÉ KOREKTORY

  
Catrice Camouflage 91 Kč ; NYX HD 179 Kč ; Astor Perfect Stay 24h 131 Kč

pinterest.com ; krasa.cz ; vmd-drogerie.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram