Nápis na bundě první dámy Spojených států amerických vzbudil skandál a opovržení

Nápis na bundě první dámy Spojených států amerických vzbudil skandál a opovržení

Manželka prezidenta Donalda Trumpa se dopustila mezinárodního módního a zároveň politického faux pas, když si oblékla bundu s nápisem "I REALLY DON'T CARE DO U?".

Ve Spojených státech amerických v posledních dnech vzbuzoval spousty emocí případ dětí, které byly nuceně odebrány svým rodičům, kteří ilegálně překročili mexicko-americké hranice. Na tuto akci reagovalo hned několik mezinárodních organizací a vysoce postavených politiků. Prezident USA Donald Trump nakonec vydal dekret, který umožnil rodinám se znovu shledat. Spekuluje se, že největší zásluhy na přesvědčování prezidenta pro vydání tohoto dekretu mají jeho dcera Ivanka Trump a manželka Melania. Ta se rozhodla děti navštívit osobně, jelikož jako žena a matka tuto kauzu sama vnímala velmi silně. Dobrý úmysl se však změnil v mezinárodní opovržení vůči outfitu, který na sebe první dáma oblékla.

Při cestě k mexicko-americkým hranicím se Melania objevila v bundě s nápisem "I REALLY DON'T CARE DO U?" (Volně přeloženo do češtiny: Mě to fakt nezajímá.Vás?) Novináři se hned chytili toho, že jde o skrytou zprávu, kterou Melania Trump dává najevo, co si o dětech a o celé kauze, která plnila tento týden hlavní titulky amerických deníků, opravdu myslí."Žádné skryté poselství tím opravdu myšleno nebylo," vyjádřila se kancelář první dámy. Rozhodně, ať se tento kousek může zdát sebemodernějším módním prvkem, do šatníku první dámy rozhodně nepatří. Postrádá jakoukoli eleganci, a k tomu je velmi nevhodný pro takovou příležitost, bereme-li v potaz politický kontext, který její manžel v USA dlouhodobě prosazuje.

Ačkoliv je známé, že pro svůj volný čas je Melania Trump velmi nakloněna své oblíbené khaki barvě a vojenskému stylu oblečení, pro první dámu se prostě hodí lehké svěží světlé barvy a elegantní střihy. Především toto není první faux pas, kterého se první dáma svým outfitem dopustila. Před časem, když v Americe udeřil ničivý hurikán Harvey, si Melania Trump při příležitosti návštěvy postižených a naprosto zdevastovaných oblastí nepochopitelně obula opravdu vysoké podpatky. Kauza s bundou však strhla i velmi kuriózní poptávku v obchodech Zara po této kontroverzní bundě. Obchod však nabídku této bundy ze svých webových stránek okamžitě stáhnul.

Ke vzniklé aféře se na Twitteru vyjádřil i prezident Donald Trump, který vzkázal, že nápis na bundě měl patřit Fake News médiím (pozn. red. média, které podle něj rozšiřují dezinformace) a že Melania touto kauzou poznala jejich lživost na vlastní kůži a opravdu jí další průběh této kauzy nadále již nezajímá.

BBC News; Glamour; The New Yorker; Twitter

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram