Nejhezčí interiéry posledních dvanácti měsíců

Nejhezčí interiéry posledních dvanácti měsíců

Je libo dům na pobřeží, byt s terasou v Miláně nebo starožitný interiér v Barceloně? Tady jsou…

Specialistka a reportérka zabývající se interiéry Natasha Levyová vybrala těchto deset interiérů, jako hodnocení těch nejkrásnějších roku 2018.

Seaside Abode, Dánsko, Norm Architects

Společnost Norm Architects použila v tomto rodinném domě tmavé, zemité tóny barev. Dům ležící poblíž Kodaně, dopřává obyvatelům pohled na nedaleké drsné pobřeží. Kuchyň odráží barvu půdy, obývací pokoj potom venkovní „divočinu“.


 

Sant Gervasi byt, Španělsko, Isabel Lopez Vilalta

Tento byt vznikl pro rodinu se třemi dětmi žijícími v Barceloně. Starožitné prvky, ale také zachování původní architektonické myšlenky včetně klenutých katalánských stropů jsou tím, proč se byt dostal do výběru Natashy Levy.

 

Mini dům v bytě, Singapur, Nitton Architects

Architekti společnosti Nitton se pokusili vytvořit „mini dům“ uprostřed singapurského bytu tím, že zrušili většinu zdí a nahradili je posuvnými překližkovými přepážkami plus zajímavým nábytkem. Tento byt je stvořený pro „únik“ z přeplněného městského života. K tomu nahrávají i uklidňující bílé stěny a rostliny všude kolem.


 

Apartmán Vilnius, Litva, Kristina Lastauskaitė-Pundė

Velké klenuté průchody a odhalené fragmenty fresky naznačují historii tohoto bytu sahající do 19. století. Interiérovou designérkou této parády byla Kristina Lastauskaitė-Pundė, která se zaměřila na renovaci mosazných dveří a kuchyňské linky. Zbytek domu je spíše neutrální s bledě šedými povrchy a břidlicovým dekorem.

 

Workstead dům, USA, společnost Workstead

Firma Workstead se zaměřila na „jižní modernismus" pro rekonstrukci tohoto historického domu v Charlestonu, který byl kdysi používán k uskladnění zboží. Portrétní obrazy, výběr starého a nového nábytku a nové nátěry jsou tím hlavním, o co se společnost opřela.


 

Highbury Grove, Austrálie, Ritz & Ghougassian

Jednoduché betonové bloky tvoří stěny tohoto bytu, které studio Ritz & Ghougassian přidalo do domu v Melbourne. Drsné zděné povrchy jsou kontrastovány s měkkými sametovými pohovkami a listnatými australskými kapradinami na venkovním dvoře domu.

Casa Salvatori, Itálie, Elisa Ossino

Designerka Elisa Ossino vhodně představila mramorová umělecká díla, ozdoby a nábytek tohoto 200 let starého milánského bytu, který patří generálnímu řediteli italské kamenné značky Salvatori. Barvy od růžové až po žlutohnědou provázejí byt na stěnách i podlahách chodeb.

 

Chelsea Pied-à-Terre, USA, Stadt Architecture

Zlatý strop se smaragdovou stěnou v ložnici tohoto bytu v New Yorku působí svěžím dojmem přírody. Architektonické studio Stadt Architecture navrhlo byt s jedinečnou atmosférou. Skleněný konferenční stolek a zlato-béžový koberec mají svůj osobitý styl.

 

 

Din-a-ka byt, Tchaj-wan, Wei Yi International Design Associates

V celém tomto bytě v Taipei je několik kousků nábytku, které Wei Yi International Design Associates udržovaly bez povšimnutí, aby vyhovovaly uvolněnému životnímu stylu svých majitelů. V domě dále najdeme čtecí koutek i místnost tatami v japonském stylu, kde můžete meditovat nebo si dát čaj.

 

Ghent dům, Belgie, Atelier Vens Vanbelle

Atelier Vens Vanbelle se přiklonil k surovým, neošetřeným materiálům, které vdechly interiéru tohoto rodinného domu v Gentu život.

dezeen.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram