Nejnovější Fendi kolekce poprvé od roku 1965 bez Karla Lagerfelda

Nejnovější Fendi kolekce poprvé od roku 1965 bez Karla Lagerfelda

Karl Lagerfeld neopustil pouze Chanel, ale také Fendi, kde byl dlouholetým kreativním ředitelem společně se Silvií Venturini Fendi. Jak vypadala první kolekce bez Karla a čím překvapila? 

Německý návrhář Karl Lagerfeld nastoupil k Fendi roku 1965. Dlouhodobou spolupráci přerušila až smrt návrháře v únoru tohoto roku. Kolekce Resort 2020 je první od roku 1965, na které se Karl nepodílel. Otěže místo něj převzala kreativní ředitelka Silvia Venturini Fendi, jež po jeho boku pracovala celý život. Hlavní inspirací pro vznik sbírky se stal film z osmdesátých let Gloria, ve kterém hrála herečka Gena Rowlands. Její postava byla neohrožená a svůdná žena, která se vykoupila tím, že pomohla dítěti uniknout ze spárů mafie. 

Ve filmu byl Rowlandin šatník navržen francouzským návrhářem Emanuelem Ungaro. Ten vytvořil stylový, elegantní a zároveň provokativní vzhled. Stejný přístup zvolila Silvie Venturini Fendi, když navrhovala nejnovější kolekci. Sbírce dominovala typická osmdesátková silueta - úzký pas a široká ramena.

Kromě odvážných barevných kreací byly součástí sbírky i klasické zemité odstíny. Nechyběly ani kožené oděvy sladěné s romantickými blůzami, trapézové sukně, dámské obleky, barevné kožichy, punčochy a vysoké nápadité ponožky, barevné šátky, midi sukně z hedvábného žakáru nebo kabelky v midi i maxi verzích. Logo dvojitého F sehrálo v kolekci důležitou roli, protože se objevilo na téměř všech oděvech. 

Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram