Nejnovější kolekce Zimmermann evokovala léto v každém slova smyslu

Nejnovější kolekce Zimmermann evokovala léto v každém slova smyslu

Pondělní poledne patřilo australské značce Zimmermann. Čistě letní sbírka oděvů potěší každého, kdo se nemůže smířit se začátkem chladnějšího počasí a již je myšlenkami zpět na písčité pláži. 

Pokud nějaký brand neodmyslitelně patří k jaru a létu, je to Zimmermann. Australskou značku založily roku 1991 sestry Nicky a Simone a patří k úspěšným výrobcům ready-to-wear oblečení. Téměř všechny projekty, které ze sesterského dua vzešly, byly inspirované vlastními vzpomínkami. Jinak tomu nebylo ani tentokrát.

Inspirací pro nejnovější sbírku představenou v rámci newyorského týdne módy bylo nadšení z léta a dokument z 60. let The Endless Summer. 

„Chodila jsem na základní školu Taren Point Public na předměstí Sydney. Byla to malá lokální škola a rozhodně nezapadala do stereotypu těch klasických nacházejících se v sedmdesátých letech v Sydney. V hlavě se mi usadila vzpomínka na poslední dny školního roku těsně před prázdninami - byl to ten čas, kdy jsme neměli žádné domácí úkoly, což mi vyhovovalo. Aby byl v třídě stále plný počet žáků, rozhodl se nám náš učitel pustit dokument o surfování The Endless Summer. Líbily se mi všechny ty exotické pláže, surfování, dobrodružství, zábava, svoboda cestovat po světě a zkrátka dělat to, co máte rádi. A ačkoliv já nesurfovala, vyrůstala jsem blízko pláže jako ostatní děti a zamilovala si tento lifestyle,” řekla Nicky Zimmermann.

Nicky Zimmermann se neinspirovala dokumentem příliš vážně, spíše si z něj vypůjčila všudypřítomný pocit svobody a pozitivní energii. Dojem nekonečného léta vyzařoval ze sbírky a dodával všudypřítomným divákům klid a radost z toho, že je jaro a léto brzy zpět. 

Značka je známá pro své smyslné, avšak sofistikované kousky. Duo předvedlo novou řadu potisků vyrobených z retro surfových plakátů, což byl zajímavý nápad. Kolekci pokrývaly midi sukně, crop topy a šaty bez ramínek. Nechyběla ani řada čistě romantických volánků, vysoké límce a pásky zdůrazňující siluetu. 

Instagram.com, Vogue.com, TheGlassMagazine

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram