Největší módní trendy z přehlídkových mol jarní sezony 2019

Největší módní trendy z přehlídkových mol jarní sezony 2019

Kolekce na jaro a léto 2019 s sebou přinesly mnoho nových, ale také inovativních trendů. O jakých trendech je řeč a troufnete si na ně i vy? 

Vyztužená ramena

Extrémně vyztužená ramena z 80. let se vrací na scénu. Přesvědčilo nás o tom nespočet návrhářů, kteří se tímto trendem nechali v kolekcích jaro 2019 inspirovat. A ačkoliv byl trend vyztužených ramen patrný i v minulých sezonách, jarní a letní sbírky budou odvážnější a výraznější. Na milánském týdnu módy vsadila společnost Yves Saint Laurent na elegantní špičatá ramena a značka Rodarte zase na romanticky zaoblená vyztužená ramena.

Zleva: Rodarte, Mara Hoffman a Yves Saint Laurent

Padesát odstínů béžové

Jednou z nejdůležitějších jarních barev bude kromě hnědé a kanárkově žluté takébéžová. Módní svět o tom byl přesvědčen debutovou jarní sbírkou Riccarda Tisciho pro značku Burberry. Ten se nebál na jakékoliv části oděvů použít všechny odstíny béžové, zemité i pískovcové. Kromě Riccarda Tisciho si tuto barvu oblíbila také kreativní ředitelka Maria Grazia Chiuri značky Dior, Ian Griffiths od Max Mara či Olivier Rousteing z módního domu Balmain. 

Zleva: Burberry, Max Mara a Christian Dior

Elegantní smoking

Pánské obleky a elegantní smokingy dominovaly na molech minulou sezonu. I letos přetrvávají a důraz je kladen především na kvalitu zpracování, nikoliv na motivy. Módní domy jako Givenchy, Giambattista Valli, Alexander McQueen či Celine vytvořily elegantní rovné smokingy pro každou příležitost. Stávají se tak naprostou nezbytností do chladnějších jarních dnů.  

Zleva: Celine, Giambattista Valli a Givenchy

Nekonečné potisky a vzory

Motivy a vzory sehrály velmi podstatnou roli na newyorském, londýnském, milánském i pařížském týdnu módy. Návrháři se rozhodli experimentovat s barvami i potisky a proto vznikly vskutku hravé modely. Kombinují se pruhy, kostka, i loga - zkrátka vše. Heslo pro nadcházející jarní a letní sezonu tedy zní: více je více, proto se nebojte experimentovat ani vy.

Zleva: Roberto Cavalli, Versace a Moschino

Feminní mašle

Jedním z největších feminních trendů se staly bezesporu mašle. Trojrozměrné aplikace tohoto motivu se objevily především na elegantních róbách značek jako Erdem, Valentino nebo Emilia Wickstead. Pokud nebudete vědět, jak oživit váš obyčejný outfit, zkuste využít právě mašli. Výsledný look bude působit daleko více žensky a propracovaněji.  

Zleva: Emilia Wickstead, Valentino a Erdem

 

Harpersbazaar.com, Glamourmagazine.co.uk, Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram