Nemůžete se zbavit akné? Možná děláte základní chybu

Nemůžete se zbavit akné? Možná děláte základní chybu

Doufali jsme, že se s pubertou vypaří jako pára nad hrncem, ale ejhle… náhle je nám přes 20, 30, 40 a pupínky se nás za žádnou cenu nechtějí pustit. Co s tím?

Pokud pomineme základní pravidla zdravé životosprávy, tak je nejzákladnějším úspěchem správně zvolená kosmetika na akné. A zde právě většina z nás chybuje. V drogeriích i lékárnách často to, co je komunikováno jakožto nejlepší kosmetika na akné, bývá učiněným chemickým koktejlem. Právě agresivní přípravky na akné vám sice mohou na krátkou dobu od pupínků pomoci, ale vaše pleť se začne takovému dryáku brzy bránit. A její obrana tkví bohužel opět ve zhoršení stavu pleti.

Kosmetiku na akné je proto třeba volit tak, aby byla k vašemu tělu co nejšetrnější a nejpřirozenější. Pokud jste dosud nedali šanci přírodní kosmetice nebo bio kosmetice, je právě teď nejvyšší čas. Třeba i proto, že skrz vaši pokožku se vám látky dostávají do lymfatického systému. Proto je důležité myslet na to, co si na sebe aplikujete.

Jak správně vybrat přírodní kosmetiku na akné bez chemie?

Chápeme, že není jednoduché vyznat se ve všech těch latinských názvech, které zdobí etikety přípravků. Pokud chcete mít naprostou jistotu, že se jedná o kosmetiku 100% přírodní, nakupujte ji ve specializovaných obchodech. Například v e-shopu NuSpring.cz najdete pouze přírodní kosmetiku a bio kosmetiku. V nabídce není nic na bázi minerálních olejů, které ucpávají póry a udržují se v podkožním tuku i v játrech. Složení kosmetiky v tomto obchůdku je pečlivě hlídáno a vy si můžete být jistí, že vám tato přírodní kosmetika nevytvoří na obličeji žádnou nenadálou katastrofu.


NuSpring

Jaká kosmetika na akné je nejúčinnější?

Nejlepší ohlasy jsou na řadu Krásná slečna od Havlíkovy přírodní apotéky. Aby také ne s takovým příznačným názvem. Ve složení najdete cenný extrakt z kosatce, který redukuje rozšířené póry, lesk mastné pleti a ničí bakterie, které způsobují zanícené akné. Výtažek z lopuchu zase zklidňuje a pročišťuje pokožku.

Velice účinné je také černé mýdlo na akné s obsahem bahna z Mrtvého moře. Kromě toho pomáhá i s ekzémem a jinými vyrážkami. Toto přírodní mýdlo je vhodné na obličej i tělo. Dokáže z pokožky vytáhnout toxiny, které bývají často spouštěčem pupínků.


NuSpring

Na NuSpringu najdete i řadu jiných účinných přípravků z oblasti přírodní kosmetiky na akné. Pokud si nebudete jisti, zda je právě ten či onen produkt vhodný právě pro vás, na zákaznické lince vám rádi poradí. Místní dámy mají s přírodní kosmetikou již mnohaleté zkušenosti a většinu produktů již samy otestovaly na sobě či svých známých.  

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram