Nevěra je trendem 21. století

Nevěra je trendem 21. století

Nevěra, cizoložství, zrada… Nazývejte ji, jak chcete, ale je tu s námi již tisíce let. I když nevěru většina lidí zavrhuje, tak se stále odehrává. Natož v dnešní době, kdy je všechno díky internetu a sociálním sítím snadnější, rychlejší a transparentnější.

zdroj: pexels.com

Nevěra tu byla a vždy také bude. Lidé nejsou dostatečně upřímní nebo odvážní na to, aby sdělili tomu druhému své pocity, a tak to nejčastěji začíná. Co je lepší? Znát drsnou pravdu nebo žít raději ve sladké nevědomosti?

Vše je lehčí

Navázat jednorázový vztah díky internetu je teď hračka, tím pádem je mnohem snadnější propadnout i nevěře. Lechtivé fotky a odvážné zprávy, tedy trend 21. století. Nevěra ve většině případů přichází, když ve vztahu něco chybí. Od toho je zde nutná komunikace, nikoli zrada drahé polovičky. Mluvte se svým partnerem nebo partnerkou a pokud není řešení, pak vztah ukončete. Co oči nevidí, srdce nebolí, ale právě kvůli moderním technologiím je mnohem jednodušší nevěru odhalit.

zdroj: pexels.com

Proč se to děje

Lidé se vrhají do vztahu nebo manželství pobláznění romantickou představou o dokonalém vztahu, ale opak je většinou pravdou. Jakmile jejich ideál vybočí z cesty, hledají útěchu jinde. Žijeme v době, kdy je možné téměř každého vyhledat online a "sledovat ho". Ne nadarmo se říká, že lež má krátké nohy. V jiných případech může jít o pokušení, kterému snáze podlehnete, ale stojí vám to za to? Pevný vztah můžete vybudovat na vzájemné důvěře a komunikaci, cesta k nevěře nebude to pravé ořechové.

zdroj: unsplash.com

Co v takových případech dělat

Snažte se takové situaci nejlépe předejít. Nenechávejte otevřené rány a nedořešené věci na stole. Pokud váš vztah stojí za záchranu, tak místo nevěry volte upřímnost a diskuzi. Raději se omluvte za menší problém, než ztratit svého partnera, o kterého stojíte.

zdroj: unsplash.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram