Nezaměnitelný styl Grace Kelly

Nezaměnitelný styl Grace Kelly

Americká herečka, držitelka Oscara a monacká kněžna, ale především žena, od které se můžeme učit sebevědomí, eleganci a jedinečnému módnímu stylu. Během svého života okouzlila kněžna Grace miliony mužů i žen. Co nás na ní tak láká?

Hermés podle ní pojmenoval jednu ze svých nejkrásnějších kabelek, Gucci pro ni navrhl speciální květinový vzor ručně malovaný na oblíbených hedvábných šátcích. Tommy Hilfiger a Zac Posen ji označují jako k jednu ze svých inspirací a múz. Objevuje se v dílech Jamese Gila, Andyho Warhola a mnoha dalších. 

Pojďme se podívat na pár základních rad, jak se přiblížit této nesmrtelné módní ikoně.

Oblečení musí být vždy čisté, vyžehlené, bez kazů. Boty vyleštěné, neokopané. Kabelky neobnošené, šperky zářící novotou. Make-up lehký, jemný, téměř neviditelný. A nejdůležitější, vlasy. Vlasy by měly být hladké a lesklé, neponičené a plné života.

Netřeba se rtěnky bát. A nejen té v odstínech nude nebo růžové. Červená rtěnka je nesmrtelně smyslná a Grace se ji nebála nosit ani ve své umírněné monarchistické kariéře.

Perly, perly, perly. Marilyn Monroe nás sice učí, že diamant je dívčin nejlepší kamarád, ale Grace se na nás zpoza jejích zad laskavě usmívá a názorně nám ukazuje, že méně je někdy více. Čistota a jednoduchost perel na jakémkoliv šperku, od náušnic po náhrdelníky, se dá kombinovat téměř s čímkoli. 

GRACE KELLY A PERLY

Kruhové sukně do pasu. Nic nezvýrazní krásu ženské postavy jako přilehlý top, v úzkém pase přerušený pozvolna rozšiřující a vlnící se sukní v délce pod kolena. Věděl to i Dior, který kněžně Grace navrhl několik outfitů v tomto stylu.

Grace Kelly - DIOR

Sluneční brýle, kterými si zdánlivě zakryjete tvář, aby vás fanoušci nepoznali. I když nejste celebrita, nadčasové sluneční brýle ji z vás udělají. Ale pozor, doporučujeme je nosit pouze v exteriéru, v budovách vám brýle na očích trochu té důstojnosti a elegance uberou.

Minimalismus vítězí. Nemusíme se oblékat do šílených barev, střihů a vzorů. V jednoduchosti je síla a pokud přece jen toužíme po nějakém oživení, můžeme přes sebe přehodit výrazný šál. Mít ve skříni arzenál neutrálních barev a klasických střihů doporučuje deset z deseti Grace.

Nebojte se být víc princezna. Chodit narovnaná, usměvavá, s lehkostí a vždy přítomnou elegancí. Žijeme jiné životy než Grace Kelly, ale ani ona určitě neměla vždy důvod držet hlavu vzpřímeně vzhůru.

 

zdroj fotografií: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram