Něžná a elegantní kolekce Zoltána Tótha na Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Něžná a elegantní kolekce Zoltána Tótha na Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Na čtvrtém dni pražského fashion weeku se večer představil návrhář se slovenskými kořeny Zoltán Tóth. Jeho Kolekce 3 se nesla v duchu elegance a střihů, která až magneticky přitáhne váš pohled.

Ze všech přehlídek, které se letos odehrály v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Week v barokní Invalidovně, dokázal slovenský návrhář Zoltán Tóth vytěžit z tajemné a mírně depresivní atmosféry tohoto jedinečného prostoru nejvíce ze všech designérů. Okouzlující hudba italského barokního skladatele Arcangela Corelliho podpořila genius loci mola, na kterém se nám představila Kolekce 3 na jaro a léto 2020.

Kolekce 3 dostala své jméno díky inspiraci třemi slovenskými módními a uměleckými fotografy, Michalem Pudelkou, Evelyn Benčinovou a Márií Švarbovou. Každý z těchto fotografů komponuje tělo a prostor rozličnými způsoby, a stejně tak je i na kolekci vidět, že je přístup ke kompozici rozdělen do tří celků. V případě několika modelů šlo dokonce o stejný kousek oblečení, který byl jinak oblečen a naaranžován, čímž vznikl absolutně odlišný vzhled.

Zoltán letos sáhl po sytých barvách, jako je nebeská modř, ale i po něžné růžové nebo lesklé bílé. Z látek si vybral své oblíbené hedvábí nebo jiné podobně vzdušné a elegantní materiály. Na rukách měly modelky elegantní kožené rukavice, které byly nad zápěstím volnější a řasené a některé byly obuty ve velice zajímavých botách na podpatku tvořeném koženou koulí. Dalšími výraznými doplňky byly futuristické brýle v zatemněné variantě nebo úplně čiré.

Výsledek celé kolekce působí kompaktně a nesmírně přitažlivě. Tleskáme a těšíme se, že budeme moct vídat na českých ulicích tak krásné kousky. Posuďte sami, jestli se Zoltánovi jeho Kolekce 3 povedla, v naší fotogalerii.

 

foto kredit: archiv MBPFW

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram