Nikol Moravcová: jak se změnil její život po svatbě a na čem nyní pracuje

Nikol Moravcová: jak se změnil její život po svatbě a na čem nyní pracuje

Blogová scéna v České republice je neodmyslitelně spjata se jménem Nikol Moravcové. Kam se její blog za ta léta dostal a bude v něm dále vůbec pokračovat? 

Nikol, vzpomínám si, že jsem před dlouhou dobou k Tobě chodila na hodiny aerobicu. Vybavuješ si to? Když ale minulost necháme minulostí, protože to už je vážně pěkných pár let, mám pocit, že si nejen v té době, ale i dnes, byla vlastně hrozně všestranný člověk. Pokud by Tě dneska lidi neznali, jako naší přední blogerku a influencerku, chodila bych k Tobě stále cvičit?

No, to bych byla moc ráda, i když dneska už aerobic moc nefrčí. Byla to vlastně moje vůbec první „práce" v životě. Naučila jsem se už v patnácti komunikovat s dospělým publikem a troufám si říct, že to byly takové moje začátky moderování. Strašně ráda na to období vzpomínám a umím si představit, že bych se něčemu podobnému stále po večerech věnovala. A raz a dva... 

Vím, že právě sport je Tvou velkou vášní, ale zeptám se, nejen Tvoje povolání Tě „nutí” být neustále v obraze, co se módních trendů týče, ale myslím, že i jako každou ženu, tak i Tebe určitě móda zajímá. Jsi vůbec ten typ člověka, který snadno podléhá trendům?

Naopak. Snažím se trendy trochu ignorovat. Je hrozně jednoduché něco okopírovat nebo napadobit a ztrácí se tím originalita a osobitost. Po všech těch letech v módním průmyslu, na Fashion TV a v modelingu si ráda udržuju odstup a nadhled nad trendovýma záležitostma a kopírováním. V praxi to vypadá tak, že mě nejčastěji potkáte v teplákách a džínové bundě tzv. na hipstra. V tomhle „bezdomoveckým" stylu jsem se trochu našla a díky naší lokalitě na Letný do toho i skvěle zapadám.

Měla jsem takové období, kdy jsem opravdu milovala nakupování, vysoké podpatky, přehlídky a všechno, co se módy týkalo... Teď se víc zajímám odkud oblečení pochází, z jakého je materiálu, kolik bylo spotřebováno vody na výrobu a jakou má udržitelnost. Je pravdou, že mě ovlivnilo okolí a trendy právě v této eko-oblasti, ale přijde mi to pro moje okolí a naší planetu přínosnější, než neustálé plýtvání. Proto jsem vlastně založila i Bloges Markety, kde s ostatními kolegyněmi „recyklujeme" a prodáváme obnošené oblečení dál. Já sama si nové oblečení kupuji jen výjimečně. Navíc mi to zakázal i manžel, protože se to do našeho bytu už ani nevejde. 

Kvůli své práci denně absolvuješ i několik důležitých schůzek, na kterých musíš vždy vypadat skvěle. A co si budeme povídat, toho času po ránu nemáme moc. Máš nějaké tipy, jak co nejlépe zvládat ranní stres před zrcadlem? Řekneš nám, na jaké produkty nedáš dopustit?

Haha. Na to mám skvělou radu. Dát si všechny schůzky na odpoledne. Moje asistentka už to ví a všechno domlouvá od 14 hod dále. Ráno chodíme s manželem na snídaně, které jsou většinou také pracovního charakteru, protože jsme začali pracovat spolu. Pak chodím na jógu nebo nějakou zkrášlovací proceduru - ano, i to je součástí mé práce, a pak většinou pracuji až do noci. Proto jsem se začala i méně líčit, protože pak na mě vlastně nemá co vypadat „použitě". Trvalo mi, něž jsem na to přistoupila, protože nemám od přírody dokonalou pleť a nechci děsit okolí, ale myslím, že je možná lidem příjemnější, že vypadám přirozeněji, i když kdo ví, co si pak říkají.

Bloguješ společně s Míšou Štoudkovou a Kristýnou Poliček, mohla bys nám říci, co za Bloges Robes plánujete v letošním roce? Na blog už tak často nepřispíváte, soustředíte se na něco jiného? Na co se u vás můžeme těšit?

Tak si na to kápla, Niky. Náš blog funguje už šestý rok a opravdu na něj poslední dobou moc nepřispíváme. Je to hlavně díky instagramu. Ten nás dost zindividualizoval a díky rozdílnému názoru na komerční příspěvky vlastně i rozdělil. Já osobně jsem za to ráda, protože bych chtěla zůstat s holkama v osobním životě za dobře a vím, že občas právě tyhle pracovní neshody názorů by nás mohly rozdělit. Vídáme se sice míň, ale alespoň si opravdu povídáme jako dřív o osobních věcech, jako kamarádky a neřešíme byznys jen jako kolegyně. Není to konec Bloges Robes, protože se vlastně rozrůstáme do dalších projektů, které chystáme a vzájemně se podporujeme, ale je to myslím vidět jasně. Souvisí to s dnešní dobou, která je díky instagramu trochu víc instantní a nikdo nemá už čas číst dlouhé články. Jsem zvědavá, co přijde dál.

Zmínila si i Bloges Market. Jestli se nepletu, loni na podzim to byl již patnáctý. Každý rok se snažíte dát celé této akci jinou podobu, posunout to zase o něco výš. Takže bude i šestnáctý?

Market chystáme na jaro a bude to asi největší, co kdy byl! Určitě se o něm dozvíte včas. Chystáme teď totiž první ONLINE reality show ČESKO HLEDÁ INFLUENCERA, která nás bude stát spoustu energie, peněz a času, takže se soustředíme hlavně na to. Držte nám palce a klidně se přihlaste! Povedlo se mi domluvit výhry, jako auto na rok nebo iPhony a věřím, že jako bonus budou tisíce sledujících, takže se rozhodně zapojte. Bude to bomba! 

A abychom to uzavřely tím nejhezčím. Určitě málokomu uniklo, že jsi se v loňském roce vdala. Řekni mi, změnil ten papír nějak váš vztah? Cítíš se dnes jinak, dospěle?

Manželství je takový další level vztahu, kdy se dobrovolně rozhodnete strávit s tím druhým zbytek života a budete společně bojovat o svoji lásku, přesvědčení a budoucnost. Není to rozhodně jen o těch krásných chvílích, musíte se občas poprat i sám se sebou, naučit se odpouštět a věřit. Moje rodiče jsou spolu letos 32 let a manželovi dokonce 40, takže máme vzor v rodině, kdy spolu museli překonat spoustu hodně špatných okamžiků a zvládli to. Byli na to totiž dva! Neexistuje asi návod na spokojené manželství, ale my jsme si třeba udělali z každé destinace, kam letíme, takové HONEYMOON FOREVER, neboli líbánky navždy, tak uvidíme, jak dlouho nás to bude bavit. Podle mě se z nás po svatbě stali spíš víc děti než dospělí.

fotografie: archiv Nikol Moravcové (M. Fanta,  A. Hrašková,  A. Koniaeva,  M. Sybal)

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram