Nízké, vysoké nebo po kolena: jaké zimní boty se lichotí postavě s křivkami?

Nízké, vysoké nebo po kolena: jaké zimní boty se lichotí postavě s křivkami?

Různé typy postav vyžadují různé styly a typy outfitů. A ne jinak tomu je u bot. V tomto článku se podíváme na zimní obuv, která sedne dámám s křivkami a poradíme, jaké outfity si letos pořídit do zimního šatníku.

foto: Pinterest

Nejdříve si musíme definovat přednosti postavy s křivkami, a naopak to, co bychom chtěli zakrýt. Pokud se zaměříme čistě na obuv, může se zdát, že trh nabízí velmi omezené množství. Zvláště pak zvážíme-li, že křivky se objevují na nohách v oblasti lýtkového svalu či stehen, je na trhu k dostání omezené množství vyšších bot, které by měly elastický rozsah. U kožených nebo koženkových materiálů klesá variabilita a flexibilita mnohem rychleji.

Problémem však je především to, že si neumíme jako nakupující předem určit to, co nám určitě padne a co jistě nezalichotí naší postavě. U zimních bot (a u bot obecně) bychom neměli upozorňovat na problémové oblasti. Pokud máme například objemnější bok, stehna či lýtka, budou ideální nižší boty, které dodají outfitu smysl. Vyšší bota tzn. pod koleno a výše spíše obtáhne nohu nepřirozeně a navíc naši nohu opticky zkrátí, což je nežádoucí u postavy s křivkami. Pojďme se tedy podívat na některé konkrétní typy, které se hodí pro tento typ postavy:

Nízké sněhule bez podpatku

Pro sportovní outfity jsou ideální nízké sněhulky s kožíškem. Klidně je však můžete obout k outfitu do kanceláře, pokud jej doplníme například zateplenými legíny, delší blůzkou či šaty.

foto: UGG

Uzavřené sněhule/kozačky

Jestliže milujete jednoduchost a nové trendy, s těmito botami rozhodně potěšíte svou postavu. Hodí se ke sportovním i casual outfitům. Můžete je obout do práce i do přírody. Nejsou příliš vysoké a ačkoli nemají podpatek, podrážku mají tyto boty většinou zvýšenou, což je velmi praktická vlastnost těchto zimních bot.

foto: UGG

Ani kozačky, ani sněhule, ani gumovky

Zcela novým trendem roku 2021 jsou tyto nízké (k dostání vyšší) boty s gumovou podšívkou a s horní částí z kůže případně soft-shellu. K dostání jsou už i na českém trhu a ačkoli narazíte na vyšší verzi, pokud máte viditelnější křivky, nebojte se vsadit na nižší verzi. Detailem upoutáte, pokud zvolíte kontrastní barvy, jako je světle béžová - černá, růžová - tmavě šedá atd. Při ladění outfitu však pamatujte, že tyto boty jsou spíše sportovního typu.

foto: Pinterest

Vyšší s tkaničkami

A pokud se přeci jen nechcete vzdát svého stylu a milujete vysoké boty, máme pro vás také jeden tip. Vysoké ano, ale středně. Nepodlehněte celokoženým botám, které se sice tváří, že vám padnou, ale ve většině případů jsou nejen nepohodlné, ale vůbec nevypadají dobře. Zkuste typ s kožíškem a šněrováním. Tkaničky mohou doplnit celý outfit přirozeným detailem. 

foto: Pinterest

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram