Non-toxic zkrášlující salon existuje!

Non-toxic zkrášlující salon existuje!

Otestovali jsme: Studio OliOla Organic Beauty nabízí prvotřídní BIO péči o vlasy i pleť. 

Do hledáčku našeho non-toxic týmu jsme si tentokrát zadali salon, který by nabízel prvotřídní kosmetické a kadeřnické služby, aniž by musel dělat kompromisy mezi krásou a zdravím. Tedy aby veškeré vlasové přípravky byly maximálně šetrné, založené na přírodní péči a kosmetická ošetření byla prováděna pouze luxusní bio kosmetikou.

Našli jsme studio OliOla Organic Beauty i s usměvavou Oli, majitelkou studia, která zákazníkům peče výborné zdravé chia sušenky! 

“Salon OliOla jsem založila proto, že se zajímám o ekologii, přírodní kosmetiku, bylinky a přírodu jako takovou. Myslím, že se mi podařilo společně s architektkou vytvořit designové prostředí ekosalonu, ve kterém tým profesionálních kadeřníků, kosmetiček, manikérky a pedikérky poskytuje našim zákazníkům služby na vysoké úrovni. A já se ráda starám o pohodlí našich zákazníků a jejich chuťové smysly,” dodává s úsměvem Oli.

Hned při vstupu do OliOla vás upoutá příjemná vůně – ať už samotných éterických olejů, bylinných čajů nebo vůně levandule, skořice či vanilky. Z nich si totiž Oli nechává vyrábět designové svíčky a jak správně tušíte, rozhodně nejde o žádný parafín, nýbrž sójový vosk. Upoutá vás jistě také servis, pokud si dáte kávu či čaj. A ten si dejte! Přímo Oli vám doporučí jednotlivé bylinné směsi, na kterých si – společně s jejími výbornými sušenkami – pochutnáte, zatímco vás barví.

Barvy i přelivy na vlasy tu najdete od značky Oway, kterými kadeřník docílí jak perfektního melíru, tak i zářivých nebo pastelových barev. OWAY přípravky neobsahují parabeny, SLS/SLES, ftaláty, amoniak, umělá barviva a aroma, minerální oleje a další škodlivé látky. Naopak obsahují extrakty z bylin a vonné esence z vonných silic a esenciálních olejů vlastní biodynamické produkce. Z 95 % jsou veganské, obsahují změkčovadla a pěnidla přírodního původu. Dodávají se bez zbytečných obalů. Většina přípravků je v hnědém lékárenském skle a všechny obaly jsou recyklovatelné.

Barvy Oway zesvětlují a kryjí šediny. Pokud ale zesvětlovat nechcete, nacházíte se ve studiu, kde vás výborně obarví i čistě přírodní hennou Khadí, což v kadeřnictví platí za vzácnost!

Péče o pleť? Pouze v BIO kvalitě!

Kromě kadeřnictví, manikúry a pedikúry, kde se zase můžete těšit na Pure Fiji a SpaRitual značky, stojí za to vyzkoušet jedinečné kosmetické procedury se 100% bio kosmetikou Inlight.

 

Možná vás překvapí, že vám v OliOla nikdo nebude “nípat” póry, a tudíž nepůjdete začervenalí a opuchlí domů. Domů budete odcházet spíše s vypnutou a rozzářenou pletí. Hloubkové čistění tu probíhá na bázi rostlinných olejů a balzámků, které jsou pleti nejpřirozenější a dokážou ošetřit jak pleť suchou, tak smíšenou či mastnou.

K regeneraci vám tu nabídnou buď masku čokoládovou či s chlorofylem, která okysličuje pleť, působí jako lehký peeling, a díky obsažené spirulině je plná antioxidantů.

Uvolňující ošetření společně s lymfatickou masáží obličeje působí jak na pleť, ve které podporuje základní fyziologické funkce složky a chrání kožní film, tak i na psychiku, jelikož je celá procedura aromaterapeutická.

Pokud si tak na masážním stole zdřímnete, vsadíme se, že se probudíte v mnohem lepší náladě. Vizážistka Bára vás pak lehce nalíčí bio květinovou kosmetikou Zuii, kterou si na natáčení i v reálném životě oblíbila Aňa Geislerová. Že se tak budete cítit (opečovávaná) jako hvězda červeného koberce, dodávat nemusíme…

NON TOXIC PODLE Lucie Van Koten Krása bez chemie.

Foto: OliOla

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram