Nosit nebo nenosit podprsenku

Nosit nebo nenosit podprsenku

Nahoře bez? Toť otázka. Léto vybízí k tomu, abyste nosily, co nejméně oblečení a podprsenka v parném počasí není nic příjemného. Jak to máte vy? Jste pro, nebo proti?

zdroj: pexels.com

Nošení podprsenky je pro mnoho žen a dívek spíše utrpení. Stahující kostice a čím větší prsa máte, tím větší nepohodlí zažíváte. Pokud vlastníte prsa velikosti B a menší, tak můžete jásat. Vy jste ideální kandidátka na nenošení podprsenky. Samozřejmě nechceme nikoho diskriminovat, pokud máte větší prsa, můžete to zkusit také, ale pravděpodobně vám to nebude příjemné tolik, jako ženám, které mají menší poprsí.

Minulost je naštěstí pryč

Naštěstí doba, která deformovala ženám těla a způsobovala mnoho zdravotních problémů, je pryč. Jak je to dnes? Jsou ženy, které nedají na podprsenku dopustit a pak takové, které si ji strhnou, jakmile zabouchnou domovní dveře. Patříte mezi ně?

Jako žena ženám doporučuji svobodnou volbu a nosit to, co vám je nejvíce příjemné. Ženy se většinou soukají do nepohodlných pus-upek nebo svírajících korzetů v naději, že jim to vykouzlí plná ňadra. Zajímavou knihu o tom napsali manželé Sydney Ross Singer a Soma Grismaijer s názvem Móda si to žádá, kde detailně popisují škodlivý efekt některého oblečení na naše zdraví.

zdroj: pexels.com

Proč nosit?

Většinou jde o estetický vzhled nebo o ochranu prsou před zraněním, také kojící a těhotné ženy potřebují podporu těžkých prsou. V případě, kdy má žena příliš velká prsa, pak ji podprsenka pomůže proti bolesti zad…

Nespokojené ženy

Podle výzkumů není většina žen spokojená se svým tělem a ani se svými prsy. Proč tomu tak je, si nemusíme vysvětlovat. Navíc sociální sítě plné umělých modelek a tlak veřejnosti tomu moc nepomáhá. Přitom tělo jakékoliv ženy je krásné, jen se musí naučit milovat samu sebe.

Ne za každou cenu

To, že se rozhodnete pro občasné nebo časté nenošení podprsenky ještě neznamená, že to musí být za každé situace. Například pokud máte výstřih a půjde vám vidět i to, co nechcete. Vše je o zvyku a vhodné volbě, pokud se cítíte dobře, neptejte se na názor okolí a buďte prostě svá.

zdroj: pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram