Nová Burberry kampaň "The trench reimagined" jako oslava ikonického trenčkotu

Nová Burberry kampaň "The trench reimagined" jako oslava ikonického trenčkotu

Burberry ve své nejnovější kampani oslavuje svůj nejikoničtější kousek aneb trenchcoat 10x jinak a stále stylově.

Nejnovější kampaň značky Burberry oslavuje jeden z nejvíce ikonických módních kousků vůbec - klasický trenchcoat. Britský módní dům se spojil s fotografem Thurstanem Reddingem, aby společně vytvořili projekt "The Trench Reimagined". Série fotografií zachycuje především tři typy klasických trenchcoatů - The Westminster, The Kensington a The Chelsea. Nejzajímavější na celé kampani je fakt, že se na ni podílelo 5 stylistů: Jack Borkett, Rúben Moreira, Anders Sølvsten Thomsen, Victoire Simonney a Danny Reed. Každý tak vytvořil několik outfitů, které dohromady tvoří opravdu pestrý a hravý celek.

Jack Borkett sirád hraje s proporcemi a texturami, jeho styling je velmi eklektický. Trenchcoat se objevil ve spojení s kousky, které by spoustu lidí nenapadly. Oversized efekty, divoké kombinace až mírný miš-maš. Sám Jack prohlásil: "Snažil jsem se pracovat se siluetou, ukázat trenchcoat, ale i něco víc. Něco zvláštního, zároveň krásného a nadčasového.Portugalský stylista Rúben Moreira bere módu a styling jako způsob komunikace, která člověka dělá silnějšího. Trenchcoat je pro něj nadčasový kousek, který je do všech ročních období, pro všechny pohlaví i věkové kategorie. Může ho nosit zkrátka každý. To se odrazilo i v jeho stylingu. Jednoduchém, a přesto velmi hravém.

Anders Sølvsten Thomsen tvrdí, že by vždy měl být balanc mezi kreativitou a praktičností. Vždy musí být nějaký prostor, aby vynikl oděv. Rád si tedy hraje s tvary, trenchcoaty ho baví především díky tomu, jaký vytvářejí objem a abstraktní tvar. Victoire Simonney rád pracuje s klasickými kousky, jelikož mohou mít mnoho různých významů. Trenchcoat se může úplně zapnout nebo jen letmo zavázat, vždycky bude působit jinak. Při práci si představil, jak by oblékl své přátele, poté, co by přepadli obchod Burberry. Pátým stylistou je Danny Reed, který se inspiruje lidmi a jejich náladami. Jelikož pochází z předměstí, má rád všednost. Chtěl vytvořit look, který by lehce zpochybňoval vnímání pohlaví a takový, který by byl jednoduchý a zároveň sofistikovaný.


Modelky: Xu Jing, Maya Gunn, Chloé Nardin, Cosima a Hebe Flury
Make-up a vlasy: Cyndia Havey a Siobhan Furlong

fashiongonerogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram