Nová kolekce 3.1 Philip Lim ve znamení vrstvení

Nová kolekce 3.1 Philip Lim ve znamení vrstvení

Dámská kolekce 3.1 Phillip Lim je plná vrstvení, řasení, míchání vzorů a zaoblených ramen. Za nás jedno velké ano!

Nejnovější kolekce 3.1 Phillip Lim se oproti předchozím kolekcím zásadně posunula od sportovních street wear kousků směrem k těm ležérnějším. Avšak ne tím prvoplánovým způsobem, který možná hodně lidí z počátku napadne. Celá přehlídka se nesla ve stylu rozevlátého vrstvení, které velmi připomínalo oděvy nomádů. Snad v každém modelu se tak setkáme s materiálově i střihově odlišnými vrstvami. Philip Lim sám na přehlídce prohlásil, že jeho máma dělala oblečení z odstřižků látek. Líbí se mu tak představa vytvářet něco krásného ze zbytků.

Celý tento "kočovný" styl jde v podstatě ruku v ruce s mícháním vzorů, který může místy působit velmi chaoticky. Můžeme tak vidět mix výrazných florálních motivů s puntíky, nebo jakési patchworkově působící šaty a halenky. Při představě se to může zdát divné, ve skutečnosti to vytváří velmi harmonická spojení.

Přehlídku zahájilo několik modelů v pastelových barvách, což je pro podzimní a zimní kolekce barevně trochu netypické, ale skvěle působí ve zvolených materiálech a střizích. Jedním z našich favoritů je huňatý růžový svetry s růžovou nařasenou halenkou a volnými kalhotami v baby blue barvě. 

Ačkoliv se jedná o zimní kolekci, je velmi vzdušná, avšak stále naprosto nositelná i v chladnějším počasí. Huňaté svetry navrstvené s nařasenými halenkami a šaty, svetry s trench coaty nebo rolák navrstvený se vzdušnou halenkou a parkou. Na přehlídce nechyběly ani obleky s volnými nohavicemi nebo pletené šaty s mohutnými koženými bundami.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram