NOVÁ PÁNSKÁ KOLEKCE LOUIS VUITTON TVOŘENA VIRGILEM ABLOHEM

NOVÁ PÁNSKÁ KOLEKCE LOUIS VUITTON TVOŘENA VIRGILEM ABLOHEM

Hudba je múzou a metaforou módy. Prostupuje kompletním odkazem tvorby Virgila Abloha pro značku Louis Vuitton. V této virtuózní nové pánské kolekci se snoubí hudba s módou novým, svěžím způsobem.

Zdroj: se svolením LV

Virgil Abloh

Testamentem umělcova úžasného propojení zvukového a vizuálního aspektu je pánská kolekce Louis Vuitton Pre-Spring 2023. Kolekce zkoumá téma dospívání, které bylo v Ablohově tvorbě klíčové na pozadí hudebního mládí. Směr této pre-kolekce Virgil Abloh vytyčil ještě před svým nečekaným odchodem 28. listopadu 2021. Umělcovy ideje zrealizovali kreativní týmy a kolegové, se kterými na kolekcích pro značku Louis Vuitton  dlouhodobě spolupracoval.


Zdroj: se svolením LV

Pařížská lokace

Kolekce byla nafocena v pařížském Centre National de la Danse. Zasazuje motiv chlapectví, typický pro Virgilovu tvorbu, do metaforického pozadí hudební školy: vzdělávací instituce, kde se studují hudební tradice a která je reformována a inovována novými generacemi. Stejně jako vývoj garderoby mladého muže, je i jeho hudební vývoj originálním dialogem mezi historickými normami, aktuálními a budoucími trendy. Navíc jej podněcuje svůdné vábení populární kultury, blízké mentalitě mládí. Kolekce je rozdělena na dvě části a předvádí módu, vycházející z experimentální fáze života mladého hudebníka a okamžiku, kdy vstupuje do světa dospělých, aby předvedl své vlastní dílo.


Zdroj: se svolením LV

Dospívání, hudba a motiv motýla

Metaforické motivy motýlů, připomínající vybledlou malbu prsty, zjemňují oblek ve stylu pracovních oděvů, vestu z česaného mohéru i mikinu z vypodloženého fil coupé. Batika, oblíbená technika Virgila Abloha, se objevuje v pestré nasprejované podobě na kožešinové vestě se vsadkami Monogramu, letecké kožené bundě i denimových modelech. Příběh kolekce vykreslují vintage univerzitní bundy, které místo tradičních školních a sportovních emblémů zdobí laserová grafika, tematicky provázaná s hudební školou. Na potisku pyžam se objevují notové partitury. Inspiraci fanouškovským merchem lze číst u imaginárních koncertních triček Louis Vuitton, kreslené hudební grafiky i fotbalových šál.


Zdroj: se svolením LV

Klasika spojená se sportem

Druhá část kolekce s titulem The Music Student pracuje s tématem dospívání. Jsou pro ni charakteristické tradiční obleky, oživené generačním vrstvením, typickým pro sportovní módu. Vypasovaný oblek doplňuje fotbalová šála, volný oblek se vzorem Damier je zkombinovaný s nadýchanou bundou z kůže Monogram, tmavošedý oblek ve stylu pracovního oblečení pro nádech nedbalé elegance stylově podtrhuje mikina. Dvouřadý oblek vynikne pod vatovanou bundou z technického fleecového žakáru, který rozjasňuje potisk ve vzoru kohoutí stopy. Ten se objevuje také na kargo obleku se stahovacími kapsami. Šedý oblek se sukní a tepláková souprava zaujmou vzorem ptačí stopy, který je symbolickým zpodobněním svobody a prozrazuje inspiraci vzory, které se opakují v práci Virgila Abloha pro značku Louis Vuitton.


Zdroj: se svolením LV

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram