Novinky z letošního New Yorského fashion weeku

Novinky z letošního New Yorského fashion weeku

Každý z fashion weeků s sebou přináší vždy něco překvapivého a nového. Newyorkský týden módy letos novinkami doslova překypoval!

O změnách, které čekají New Yorský fashion week jsme vám psali před dvěma týdny tady. Teď, když se oči módního světa ubírají k dalšímu městu, Londýnů, vrátíme se na chvilku zpět a povíme vám o dalších novinkách, které byly k vidění v New Yorku. A že jich bylo opravdu požehnaně! Co nás tedy nejvíce překvapilo?

COŽ TAKHLE DÁT SI SVAČINKU?

Rozhodně nečekejte žádné zdravé fit jednohubky. Gurmánská srdce nejednoho návštěvníka některých přehlídek musely zaplesat. Raf Simons přinesl trochu svých kořenů do New Yorku. Na přehlídce se podávaly vafle s hořkou čokoládou a červené víno. Na sladké vsadila také Rossie Asoulin, pro hosty připravila palačinkový stánek. Nejvíce pohostila své návštěvníka Gabriela Hearst, která nechala v Café Altro Paradiso podávat italský oběd!

CAROLINA HERRERA A JEJÍ ROZLOUČENÍ

Jednou z nejnovějších zpráv posledních týdnů je odstoupení Caroliny Herrera z postu kreativní ředitelky ve své vlastní značce. Sama návrhářka říká, že nejde do důchodu, ale jde kupředu - stává se tam mezinárodní ambasadorkou značky. Carolina se vyjádřila i k tomu, že se jí nelíbí, jakým směrem se dnes móda ubírá "Líbí se jim ošklivost. Ženy se dnes oblékají velmi divně, jako klauni." Svou show tak zakončila stylově, 20 modelů oblečených do Carolininy večerní uniformy - bílé košile a dlouhých barevných sukní.

NOVÉ "MILENIÁLNÍ" MODELKY JSOU ZPĚT

Mileniál sem, mileniál tam - jako by dnes společnost neřešila nic jiného a mileniálové vládly světu. Tento naprostý omyl vyvrátilo hned několik návrhářů a na mole se vedle mileniálek předvedlo několik modelek z první dekády tohoto století. Na přehlídce Sies Marjan se objevila Tasha Tilberg, Slovenka Kinga Rajzak se naopak prošla na přehlídkách Dion Lee a Colovos. Calvin Klein obsadil Freja Beha Erichsen a Michael Kors naopak Guinevere van Seenus.

SOCIÁLNÍ TÉMATA

Tento fashion week rozhodně nebyl ani prvním, ani posledním, který poukázal nebo symbolizoval sociální témata. Například Prabal Gurung na své přehlídce navázal na symbol bílé růže z udílení cen Grammy jako podporu Time's up kampaně. Ta je cílená proti sexuálnímu zneužívání a nerovnosti pohlaví. S myšlenkou ochrany žen přišlo mnoho návrhářů, na molech jsme tak mohli vidět modelky v oděvech jako brnění - nesoucí význam ruce pryč! 

DÍTĚ NA MOLE

Vedle modelek z první dekády 21. století se na model objevil i o mnoho let mladší desetiletý Desmond Napoles. Ten se objevil na přehlídce Gypsy Sport a veškerá pozornost se strhla na něj. Sám se pro Vogue vyjádřil, že málem umřel štěstím. Otázkou však zůstává; Budeme i nadále na molech potkávat další a další influencery ze základních škol?

vogue.com, 4elementsmedia.com, quartzy.qz.com,
nytimes.com, unomodels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram